Corona

In verband met de coronauitbraak en de uitzonderlijke maatregelen genomen door het kabinet en de geldende RIVM adviezen heeft Stichting BMWT-Keur besloten tijdelijk het keuringsregime te verlichten.

Waar mogelijk (binnen grenzen van RIVM en kabinetsmaatregelen) worden keuringen uitgevoerd. Dit is extra van belang bij vitale sectoren.

  • Keurmeesters die symptomen vertonen van het coronavirus, voeren geen keuringen uit.
  • Klantbedrijven zorgen voor voldoende gelegenheid voor hygiënemaatregelen, inclusief de minimale afstand tussen personen van anderhalve meter.
  • In de bovengenoemde periode worden er geen steekproeven op de reeds uitgevoerde keuringen uitgevoerd.

Waar keuringen niet mogelijk zijn:

  • In overleg met het keurbedrijf mogen keuringen binnen de bovengenoemde periode worden uitgesteld. Uitgestelde keuringen kunnen later worden uitgevoerd.
  • De gebruiker maakt actief gebruik van de relevantie “dagelijkse checklist” van BMWT-Keur, teneinde zich te verzekeren dat hij/zij gebruikt maakt van een veilig arbeidsmiddel.
  • Niet gekeurde arbeidsmiddelen worden (waar mogelijk en noodzakelijk) veilig buiten gebruik gesteld. Raadpleeg uw leveranciers of aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn om bijvoorbeeld accu’s te beschermen of problemen door stilstand te minimaliseren.

Conform de Arbowetgeving is de werkgever verantwoordelijk voor de veiligheid van het arbeidsmiddel en voor een veilige werkomgeving voor zijn medewerkers. Arbeidsmiddelen dienen dan ook gekeurd te worden. BMWT-Keur is door Inspectie SZW erkent als keuring.

Bij twijfel over de veiligheid van een arbeidsmiddel, dient het arbeidsmiddel niet gebruikt te worden. Veiligheid voorop!

Meer informatie: Vereniging BMWT

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven