Werkvloer

22 elektrische Still-trucks voor Avebe

Alle cabines zijn hetzelfde uitgerust.

Aardappelverwerker Avebe in Ter Apelkanaal heeft de eerste stap gezet naar de totale omschakeling van verbrandingstrucks op elektrische. Doelen zijn efficiencyverhoging, duurzaamheid en optimale werkomstandigheden. Still Intern Transport levert de nieuwe vloot inclusief FleetManager om de puntjes op de i te kunnen zetten.

Binnen de productie van Avebe was de keuze voor de invulling van het intern transport min of meer een vanzelfsprekende zaak. “Aangezien we zowel binnen als buiten flinke afstanden afleggen, waren dat vooral lpg-trucks”, stelt logistiek manager Jelle-Marten de Vries. “Als een of meerdere trucks aan vervanging toe waren, kwam er een voorstel tot aanschaf en werd de wissel geregeld. Met de aanstaande vervanging van 22 trucks hebben we dit proces onder de loep genomen en gekeken hoe we dit effectiever kunnen doen en meer aandacht kunnen leggen op voor ons belangrijke aspecten zoals duurzaamheid en veiligheid.”

Niet uit brochure

Avebe richtte zich met deze aanpak op de vervanging van een eerste groep van 22 trucks in een range tussen de 1,5 en 3 ton hefvermogen. Doel was om geheel over te gaan naar elektrisch rijden. Na uitgebreide vergelijking viel de keuze op een nieuwe vloot van Still Intern Transport. Van de 22 trucks zijn de eerste 16 nu zijn uitgeleverd. Vier stuks RX50-15 zijn specifiek afgestemd op de inzet binnen de voedingsmiddelenindustrie (VMF), 15 stuks RX60-25, twee RX60-30 met roterende klem en push pull voorzetapparatuur en één RX15-50 voor de technische dienst. Het eveneens afgesloten fullservice contract staat model als raamcontract voor de toekomst. Een Still servicemonteur is elke donderdag on site beschikbaar en snel oproepbaar bij tussentijdse calamiteiten. Om de gehele ontzorging te completeren is ook aan de service en het onderhoud van de batterijen gedacht.

Uniforme bediening

Om veilig en goed te kunnen werken hebben de diverse Still trucks allemaal mini-hendels voor de uniformiteit. Daarnaast varieert de gewenste uitrusting per inzet. Er zijn vaste cabines en trucks met een voor- en achterraam, side shifts, vorkverstellers, volledig verlichtingspakket en trekhaken. De VMF-trucks hebben antibreukfolie voor het cabineglas en de verlichting evenals biologisch afbreekbare olie.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven