Marktnieuws

Koelcentrum Zederik krijgt een nieuw magazijn. Het bedrijf, dat is gespecialiseerd in het opslaan en verpakken van fruit, opent in Gorinchem een pand dat zal bestaan uit een koelmagazijn, een sorteer- en verpakruimte en een opzethal voor kartonnen dozen. Het volledige magazijn is halverwege 2019 operationeel.

Negen grote koelcellen

In het koelmagazijn komen negen grote koelcellen met geautomatiseerde verrijdbare stellingen en enkele cellen zonder stellingen. In totaal gaat het om ongeveer 10.000 pallets. “In principe zal het werk op de nieuwe locatie grotendeels hetzelfde blijven, al is er bij het geïmporteerde fruit wel sprake van meer en snellere voorraadbewegingen en meer fragmentatie in partijen”, reageert manager Mark de Hoop van Koelcentrum Zederik.

In Tienhoven en Groot-Ammers staan al koelhuizen van Zederik, maar men heeft een pand nodig dat specifiek gebruikt kan worden voor de opslag van importfruit. Daarnaast is besloten om ook de tak van Zederik Verpakking in het nieuwe gebouw onder te brengen. De vloeroppervlakte zal ongeveer 13.000 vierkante meter bedragen.

Palletliften

Costo, producent en leverancier van transporttechnieken en opslagsystemen, levert twee palletliften waardoor het transport van de pallets tussen de verdiepingsvloer en het koelmagazijn kan worden geregeld. “Tijdens het oriëntatieproces raakten we er steeds meer van overtuigd dat de oplossing die Costo heeft aangeboden goed zou functioneren in onze processen. Simpel gezegd was het gewoon een mooie oplossing waar we vertrouwen in hadden”, aldus De Hoop.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven