Marktnieuws

Novio Packaging is nieuwe holding voor Oosterbeek Packaging B.V., Alpha Packaging International B.V., Maer Flexibles B.V., Maer Hong Kong Ltd. en FehnPolycap GmbH.  Om klanten een groter dienstenpakket met betere internationale slagkracht te kunnen bieden, bundelen de vijf bovenstaande bedrijven hun krachten als Novio Packaging. Door het samengaan versterken ze elkaars productie, distributie en dienstverlening. In 2019 gaan ze alle vijf door onder deze naam.

Novio Packaging Group luidt de nieuwe naam van de bedrijvengroep, gespecialiseerd in verpakkingsoplossingen en distributie van primaire verpakkingen. Directeuren Marck Jansen en Erik Trum: “Novio refereert aan nieuw, en is een afkorting van Noviomagus – de Latijnse naam van Nijmegen – dat ‘nieuwe marktplaats’ betekent. Nijmegen is ook de stad waar wij beiden vandaan komen, dicht bij de plek van ons nieuwe hoofdkantoor.” Met het oog op de fusie is het bedrijf afgelopen januari al naar het nieuwe Nijmeegse hoofdkantoor verhuisd. Het internationaal opererende Novio Packaging Group B.V. is sinds 1978 distributeur voor primaire verpakkingen en verpakkingsoplossingen in zeer diverse markten (van farmaceutische – en cosmetica- tot voedingsmiddelen- en huishoudelijke industrie).

In 2019 verder onder 1 naam
De vijf bedrijven blijven in 2018 nog onder hun oorspronkelijke naam opereren als ‘member of Novio Packaging Group’. Vanaf 1 januari 2019 heten ze Novio Packaging. Dan zullen ook Oosterbeek Packaging B.V., Alpha Packaging International B.V. en Maer Flexibles juridisch fuseren.

Voor huidige en toekomstige klanten heeft de samenvoeging volgens de bedrijven een gunstig effect, met name op het gebied van kennis, productie, distributie en dienstverlening. Erik Trum: “Doordat we één aanspreekpunt creëren, is het voor onze relaties direct duidelijk met wie ze te maken hebben en welke oplossingen we kunnen bieden.” Het directeursduo zet daarnaast in op internationale uitbreiding van het diensten- en productenpakket. Marck Jansen: “Met een groter volume verkrijgen we meer ‘buying power.’ En dat is ook weer gunstiger voor onze klanten.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven