Marktnieuws

Singles Day, Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerstmis… Tijdens alle feestdagen gaat het aantal webshoporders die van 2018 overtreffen. De drukste verzenddag wordt de maandag voor Kerst. Dan worden de last minute kerstorders van het weekend verzonden.

Op deze maandag worden er 80 procent meer pakketten verstuurd in vergelijking met een normale maandag. Daarmee is Kerst weer de populairste feestdag van het jaar. Dit voorspelt techbedrijf Sendcloud, de alles-in-één verzendsoftware voor online retailers op basis van data over pakketvolumes.

Pakketchaos tijdens Black Friday & Cyber Monday

De ‘nieuwere’ feestdagen Black Friday en Cyber Monday doen nog maar weinig onder voor de traditionele feestdagen. Waar de kerstweek op +81 procent staat, staan de weken van de nieuwere feestdagen er ook goed voor met +53 procent (Black Friday) en +74 procent (Cyber Monday) ten opzichte van een normale week buiten het piekseizoen.

Ook Sinterklaas helpt mee aan de stijgende lijn aan het eind van het jaar. Cyber Monday valt dit jaar op 2 december, waardoor de echte grote pakketdrukte begint in de week van Cyber Monday en Sinterklaas.

Langer wachten op pakketten

“We kunnen zien aan de cijfers dat de pakketchaos begint in week 49 en duurt tot aan Kerst. Online retailers, maar ook consumenten dienen er rekening mee te houden dat pakketten langer onderweg kunnen zijn dan een dag”, zegt Sabi Tolou van Sencloud.

“De enige bezorgoptie die erop is ingericht om binnen een dag te leveren is same day delivery. Verzenden via afhaalpunten en pakketten zo klein mogelijk verpakken zodat ze eventueel door de brievenbus passen, zorgt ervoor dat er zo min mogelijk problemen ontstaan. Dit verlicht het pakketnetwerk, waardoor met met z’n allen kunnen zorgen dat cadeautjes op tijd uitgepakt kunnen worden.”

Dag #1 van Logistica en ICT & Logistiek 2019 gemist? Bekijk hier ons dagjournaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven