Marktnieuws

DS Smith Packaging, leverancier van e-commerce-verpakkingen heeft een ‘Benelux Impact Centre’ geopend in het Belgische Gent. Dit gaat als kenniscentrum fungeren voor de e-commerce-branche door opgedane kennis over de verpakkingsindustie te delen.

De divisie DS Smith Packaging is een grote fabrikant van duurzame verpakkingsconcepten in Europa, waarbij het accent ligt op innovatie. Doordat DS Smith wereldwijd contacten heeft met zowel de merkfabrikanten als e-commercespelers, fulfilment centra, koeriers, e-tailers en brancheorganisaties, is het in staat om deze kennis te bundelen. Het centrum creëert een praktijkomgeving, waarbij de bezoeker fysiek de verschillende schakels in de supply chain doorloopt en ervaart wat de impact van verpakkingen is op efficiency, groei, kosten, schade en klantbeleving. In elke fase van verpakken, opslag en distributie wordt via ‘best practices’ onderzocht wat de juiste verpakking kan bereiken. Door middel van workshops in het centrum worden inzichten, trends en kennis gedeeld.

Olivia van Hauwermeiren, manager bij het nieuwe Impact Centre : “Doordat wij vrijwel alle grote webshops in Europa beleveren zien wij dat de kennis in deze branche versplinterd is over verschillende partijen. Door dit samen te brengen kunnen wij de bezoeker in een praktijkomgeving helpen hun bedrijfsresultaten te verbeteren.” Het centrum is een aanvulling op de verschillende e-commerce activiteiten van de verpakkingsgigant, zoals een e-commerce testcentrum om schade te voorspellen en high-speed verpakkingsmachines die elke verpakking exact op maat maken.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven