Verpakken

De vakbeurs Anuga FoodTec in Keulen staat dit jaar (20 t/m 23 maart) in het teken van het tegengaan van voedselverspilling, zowel door producent als consument. Het ontwikkelen van betere verpakkingen is daarbij een belangrijk streven. Uiteraard is er via lezingen en netwerk-events ook aandacht voor nieuwe toepassingen, nieuwe materialen, wetgeving en voedselveiligheid. Op de beurs staan meer dan 1400 exposanten uit de hele wereld.

Op 22 maart staat er een internationale conferentie op de planning , genaamd ‘Fighting food waste together: how to open the potential of better packaging.’ Tijdens de beurs worden bezoekers geprikkeld om minder voedselverpakkingen te gebruiken. Er is een speciale lunchbox beschikbaar waarop tips gedrukt staan hoe verspilling van voedsel en verpakkingen beperkt kunnen worden. Voor studenten is er een online cursus ontwikkeld om meer te leren over (slimme) voedselverpakkingen. Dit wordt ondersteund met live uitleg krijgen van instructeurs. In de avond vindt het ‘Zero Food Waste Dinner’ plaats, georganiseerd door het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC).

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven