Marktnieuws

ALL4PACK, Frankrijks toonaangevende allround vakbeurs, vormt om de twee jaar dé ontmoetingsplaats voor 79.000 professionals. Deelnemers kunnen zich gedurende de gehele beursperiode laten inspireren door innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen die door de 1.350 aanwezige exposanten en merken zullen worden gepresenteerd.

Tijdens de volgende editie, die zal plaatsvinden van 23 t/m 26 november 2020, zal het verpakkings- en intra-logistieke ecosysteem een unieke gelegenheid krijgen om samen te komen en gezamenlijk het hoofd te bieden aan de veranderende regelgeving en maatschappelijke uitdagingen waar de sector mee te maken heeft.

Verpakkingen, noodzakelijker dan ooit tevoren

De uitzonderlijke situatie waarmee we te maken hebben in de strijd tegen COVID-19 en het beleid dat is ingesteld om deze aan te pakken, maakt ons attent op het nut en het belang van verpakkingen. Zonder verpakkingen zouden de voedselveiligheid, de consumptie en de distributie van bepaalde producten eenvoudigweg onmogelijk zijn. Hoewel dit in het verleden soms in twijfel werd getrokken, dragen verpakkingen bij tot de instandhouding van de strategische sectoren in onze samenleving, zoals: voeding en basisbehoeften, gezondheid en hygiëne, of thuisbezorging.

Los van de belangrijke rol die de verpakkingssector speelt, blijft de branche
onderhevig aan veranderingen. Het behoud en de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen en van onze planeet zijn noodzakelijk en de sector kan niet anders dan hierop reageren met nieuwe oplossingen. Gezien de omvang van de milieuproblematiek zijn de uitdagingen enorm. De ALL4PACK, is de internationale vakbeurs bij uitstek die zich bezighoudt met verpakkingsvraagstukken.

De 2020-editie, een nieuw tijdperk voor verpakkingen Er zijn veel veranderingen gaande in de verpakkingssector, die momenteel een ware revolutie doormaakt. Naast de initiatieven die de fabrikanten al hebben genomen om aan de eisen van de consument te voldoen, zullen de doelstellingen van de Franse wet op de circulaire economie, die in februari van dit jaar is aangenomen, hen tot een versnelling van het proces nopen: 100% gerecycleerd plastic in uiterlijk 2025, uiterlijk in 2040 een verbod op
wegwerpverpakkingen en vanaf 2021 de volledige afschaffing van geëxpandeerd polystyreen, dat op grote schaal wordt gebruikt in levensmiddelenverpakkingen.

De ALL4PACK, de voorloper van alle duurzame verpakkingsoplossingen en intralogistiek, maakt het tot haar missie om professionals te ondersteunen bij de aanpak van deze unieke revolutie. De 2020-editie staat daarmee in het teken van verandering en duurzame ontwikkeling zal meer dan ooit centraal staan.

De ALL4PACK is een avant-gardistisch, inspirerend en uniek evenement gewijd aan de verpakkingsindustrie van de toekomst. Beursbezoekers maken kennis met en bespreken de onderwerpen die de sector aangaan om te anticiperen op de nieuwe uitdagingen aan de horizon.

Totaaloplossingen

ALL4PACK 2020 belooft een wereldwijde aanpak, om de gebruikersindustrieën te ondersteunen in hun zoektocht naar oplossingen om duurzaamheid, prestaties en winstgevendheid te combineren. Op locatie kan men nationale en internationale verpakkings-, container- en
machinefabrikanten ontmoeten en 600 machines ontdekken die in bedrijf zijn. Professionals kunnen kennismaken met een uitgebreide reeks specifieke, duurzame en verantwoorde oplossingen op het gebied van verpakking, verwerking, drukwerk en logistiek.

Voor een betere zichtbaarheid en een betere vlotte en relevante bezoekersroute wordt dit jaar het aanbod van de exposanten ingedeeld per materiaal: hout, karton, metaal, plastic en glas. Dit maakt het voor iedereen gemakkelijker om de oplossingen en innovaties te vinden op basis van interesse.

Ecodesign de grote spil

Verpakkingsinnovatie d.m.v. ecodesign is een prioriteit geworden voor de industrie, de fabrikanten en de spelers in de toeleveringsketen. Om dit te bereiken investeren logistiek en supplychain managers massaal in ecodesign op verschillende niveaus. Nieuwe oplossingen worden zowel in magazijnen (innovatieve en op maat gemaakte verpakkingen om de lege
ruimte te verminderen) als in het transport (gebruik van gerecycleerde en herbruikbare materialen; optimalisatie van de vrachtwagenvolumes en de vulgraad) toegepast. Bezoekers kunnen op de ALL4PACK-beurs uitgebreid kennismaken met deze noviteiten. Er zullen tevens verschillende partners aanwezig zijn om te bemiddelen over de beste keuzes in termen van
productie en activiteiten, teneinde een “op maat gemaakte” oplossing te kunnen ontwerpen.

Talrijke animaties

Daarnaast zal de ALL4PACK, dé showcase en maatstaf voor het innovatieve, duurzame en verantwoorde verpakking en logistiek ecosysteem, zal vele highlights bieden, zoals een rijke en uitgebreide reeks van lezingen en randevenementen. Met deze aanpak kunnen alle aanwezige professionals samen reflecteren en de verpakkingsoplossingen anno nu en van de toekomst met hun collega’s delen:

• Een complete reeks conferenties over sectorspecifieke vraagstukken, met
inbegrip van nieuwe regelgeving en de circulaire economie.
• De nieuwste trends op het gebied van materiaal, verpakkingen en intralogistieke innovaties voor een goed beeld van alle ontwikkelingen – te bezoeken
op het speciale “ALL4PACK Innovations” beursplatform.
• Meetings met de spelers op het gebied van veranderprocessen en informatieuitwisseling over de best practices op het gebied van circulaire economie – te
bezoeken op het nieuwe beursplatform “Espace Objectif Zéro Impact”.
• Een plek voor ontmoeting en dialoog over 4.0 technologieën en
machineoplossingen, ten behoeve van het milieu, de werknemers en de
industriële prestaties van bedrijven -Te bezoeken op het beursplatform “Le LAB By Geppia in hal 7.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven