Yale verbetert meeloop-pallettruck • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Yale verbetert meeloop-pallettruck


Yale Europe Materials Handling introduceert de nieuwe MP-serie. Deze omvat elektrische meelooppallettrucks die een hogere productiviteit combineren met een betere gebruikservaring voor de bestuurder.

Onderzoek door Yale heeft aangetoond dat bestuurders die één vloeiende beweging gebruiken om ladingen te heffen en te verplaatsen, productiever zijn door kortere cyclustijden. Met ‘Yale Smart Lift’ kunnen bestuurders ladingen heffen en pallets transporteren vóór het bereiken van de volledige hefhoogte. Hierdoor hoeft de bestuurder niet meer voortdurend de hefknop ingedrukt te houden tot de hefcyclus is voltooid. ‘Yale Smart Slow Down’ houdt de lading stabiel, zodra de heftruck van richting verandert. Deze voorziening detecteert automatisch bochten en past de snelheid van de heftruck hierop aan. Dit helpt de bestuurder om de heftruck en de lading stabiel te houden in een bocht. De stabiliteit en balans worden nog verder geoptimaliseerd door het integrale ontwerp van de heftruck dat beschikt over een versterkt heavy-duty frame. Er is ook een koelhuisuitvoering beschikbaar, samen met de MPC Compact- en MPSC Supercompact-pallettrucks die geschikt zijn voor retailtoepassingen alsmede voor het lossen bij winkels, het laden van vrachtwagens en bestelbussen en werkzaamheden met kortere gebruiksduur.

Disselboom
Yale heeft ook een nieuwe disselboom ontwikkeld. De disselarm hoeft niet ingedrukt te worden gehouden en er is weinig inspanning nodig om de dissel te verplaatsen naar de runzone en die positie aan te houden. De drukknoppen voor heffen, dalen en claxoneren zijn handig geplaatst en de vlinderknop biedt moeiteloze bediening van de richting en snelheid. De bestuurders hebben een goed zicht op de vorken en kunnen deze efficiënt plaatsen in lege of volle pallets, hierdoor is er minder tijd nodig voor elke beweging. De in het midden gemonteerde disselarm is speciaal ontworpen om de bestuurder dichter bij de heftruck te brengen, het zicht te maximaliseren en polsbewegingen te minimaliseren. Met een kruipsnelheidsfunctie kan de bestuurder de heftruck manoeuvreren in overbelaste of krappe ruimtes.

Batterijen
Er zijn een aantal opties voor lood-zwavelzuur batterijen beschikbaar, variërend van 150 Ah tot 375 Ah. Het verticale batterijwisselsysteem is standaard en een optioneel zijwaarts systeem is leverbaar voor de MP18-, MP20- en MP22-modellen waardoor de batterij snel en eenvoudig kan worden verwisseld. Een lithium-ion batterij is ook verkrijgbaar met 55 Ah accu’s voor korte ploegendiensten en snelle oplaadtoepassingen zoals in winkelmagazijnen. Intelligente opladers aan boord houden het energieverbruik in de gaten en laden de batterijen weer op zonder dat er een ventilator nodig is. Dit zorgt voor kortere oplaadtijden en flexibiliteit bij het gebruik van heftrucks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven