Ga naar hoofdinhoud

Yale verbetert mastontwerp


Twee nieuwe mastontwerpen van Yale en een herontworpen integraal sideshift-bord met vorkpositionering bieden bedrijven een aantal voordelen die bijdragen aan meer productiviteit, minder vermoeidheid bij de bestuurder en minder schade aan producten en apparatuur. Bij elkaar draagt dit ook bij aan lagere ‘cost of ownership’.

Yale heeft de 3-traps masten met volledige vrije heffing en de 2-traps masten met gelimiteerde vrije heffing opnieuw ontworpen voor beter zicht voor de bestuurder en een langere levensduur. De nieuwe designs omvatten nieuwe kettingplaatsing en slanggeleiding voor een grotere raamwerk waardoor de bestuurder de vorken kan zien en een panorama-overzicht heeft van 180 graden. De wijzigingen van het design dragen ook bij aan een grotere stijfheid van de mast en langere levensduur van de hydraulische slangen. Ook de onderhoudsintervallen zijn groter waardoor er gedurende de levensduur van het product minder onderhoudswerkzaamheden en reparaties nodig zijn.

Automatische vorkspreiding

De nieuwe sideshift-vorkpositionering van Yale is ontworpen voor vorkheftrucks met contragewicht waaronder de ERP13-15 VC, ERP15-20VT, ERP16-20VF, ERC16-20VA elektrische series en de serie GDP/GLP16-20VX ICE. De vorkspreiding kan traploos worden aangepast van een minimum binnenafmeting van 50 mm tot een maximum buitenrandbreedte van 852 mm, voor maximale support voor bredere ladingen.

Het belangrijkste voordeel van de sideshift-vorkpositionering is dat de vorkafstand vanuit de bestuurderscabine kan worden afgesteld. De bestuurder hoeft de vorken dus niet met de hand op verschillende ladingen in te stellen. Bij veel verschillende soorten ladingen kan dit zo’n 50 tot 60 keer per dag voorkomen. Dit vergt minder inspanning doordat hydraulica van de heftruck het werk van de bestuurder overneemt. Het handmatig verstellen van de vorken voor verschillende ladingen vergt ook tijd. Bij meerdere keren per dienst kan dit oplopen tot 2,5 uur per week voor een bestuurder.

Prestatieverhogend

Ook de snelheid waarmee de mast daalt, is verhoogd. Tijdens de producttests konden er hierdoor per uur twee extra ladingen worden gehanteerd met volledige capaciteit. Gedurende een jaar staat dit gelijk aan meer dan 3500 ladingen, een cijfer dat een aanzienlijke impact kan hebben op de productiviteitsniveaus van een bedrijf. Omdat de mastcapaciteit van de heftruck niet wordt beïnvloed door het gebruik van de integrale sideshift-vorkpositionering, kan de volledige capaciteit van de lading worden gehanteerd. Dit leidt tot een verhoogde capaciteit van 60 kg meer per lading vergeleken met het hulpstuk dat moet worden aangehangen. Bij intens gebruik kan dit gelijk staan aan 3,6 ton meer per uur. Gebaseerd op de verplaatsing van 60 ladingen per uur staat dit gelijk aan 21,6 ton per dienst of 108 ton per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven