Ga naar hoofdinhoud

Witron SRS vult winkelschappen automatisch


Witron heeft het revolutionaire Shelf Replenishment System (SRS) geïntroduceerd, dat het bijvullen van de schappen in een winkel volledig automatiseert. Het gaat hierbij om een speciaal conveyorsysteem dat is ingebouwd in de winkelschappen en dat er continu voor zorgt dat de goederen op het schap worden aangevuld, zonder dat de winkelende klanten het merken. Vakkenvullers zijn dus niet meer nodig en palletwagens of rolcontainers die tijdens openingsuren van de winkel de gangpaden blokkeren, zijn voorgoed verleden tijd.

“Technisch gezien kunnen we het systeem inmiddels inzetten; de eerste praktijkinzet in een pilotwinkel zal nog dit jaar plaatsvinden”, zegt Ulrich Schlosser namens Witron. Samen met enkele bestaande klanten en een producent van winkelschappen zal het SRS systeem de komende tijd verder verfijnd en uitgewerkt worden. “Het automatiseren van de supply chain gaat voor ons hiermee verder tot aan de schappen in de winkel toe”, aldus  Schlosser.

“We zien een trend richting steeds grotere winkelbedrijven met steeds bredere assortimenten”, vult Witron-directeur Helmut Prieschenk aan. “Voor die bedrijven is een systeem van automatische replenishment buitengewoon rendabel.” Middels het SRS systeem kunnen de producten, analoog aan het bekende OPM systeem van Witron, via diverse soorten conveyors op de schappen worden gezet. De klant merkt hier zo goed als niets van, de systemen werken stil en vrijwel onzichtbaar.

Witron SRS 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven