Ga naar hoofdinhoud

VIDEO | Zo desinfecteer je de werkvloer in 30 minuten


Een Amerikaans team heeft een oplossing bedacht voor het desinfecteren van vloeren van distributiecentra en kleinere magazijnen. Met behulp van uv-licht desinfecteert de zogeheten MIT Robot de vloeren met een oppervlakte van 4000 vierkante meter. 

De MIT Robot heeft bewezen 90 procent van de ‘coronavirussen op oppervlakken’ te neutraliseren en lijkt daarmee dus ook geschikt om in bijvoorbeeld logistieke opslagruimten aan de slag te gaan. 

Lamp met ultraviolet licht

De robot maakt gebruik van een op maat gemaakte ultraviolet lamp die is ontworpen door onderzoeksinstituut CSAIL. Verder hebben robotproducent Ava Robotics en non-profitorganisatie Greater Boston Food Bank aan de oplossing meegewerkt. 

Tijdens tests reed de robot met een snelheid van ongeveer 0,22 mijl per uur langs de pallets en stellingen. Met die snelheid kon de robot in 30 minuten een ruimte van 4000 vierkante meter bestrijken en 90 procent van de coronavirussen ‘neutraliseren’. 

Robot moet meer modulair

Momenteel onderzoekt het team hoe de sensoren van de robot kunnen worden aangepast zodat de robot zich sneller kan aanpassen in veranderende werkomgevingen. 

Redder in nood

“We zijn blij om te zien dat de desinfectierobot de gemeenschap kan ondersteunen in tijden van nood”, zegt CSAIL-directeur Daniele Rus. “De inzichten die de robot ons tot dusverre heeft gegeven, hebben verschillende algoritmische uitdagingen aan het licht gebracht. We willen daarmee aan de slag gaan om de robot ook in te zetten in andere complexe ruimtes, zoals slaapzalen, scholen, vliegtuigen en supermarkten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven