Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Ford zet smartphone-app in bij productie


Meer dan een eeuw nadat Henry Ford de eerste bewegende assemblagelijn startte, introduceert Ford Motor Company een grensverleggende uitvinding in het smartphone-tijdperk. Ford heeft een ingenieus draagbaar apparaat ontwikkeld met daarop een smartphone app dat productielijn-werknemers in staat stelt om sneller en nauwkeuriger kwaliteitscontroles op nieuwe auto’s uit te voeren.

Voorheen maakte de werknemers van de Ford-fabriek in Valencia gebruik van een op papier gebaseerd systeem dat resulteerde in meer dan een kilometer per dag heen en weer lopen naar de betreffende desktop PC waar de data op ingevoerd moest worden. Nu zorgt een nieuwe Android-app ervoor dat specificatie- en kwaliteitscontroles ter plaatse kunnen worden uitgevoerd door middel van een om de pols gedragen apparaat. Ook kan de bewegende assemblagelijn onmiddellijk gestopt worden als dat nodig is.

De fabrieksmedewerkers van Ford in Valencia zijn enorm positief over het gebruik van de smartphone-app. Ford beoordeelt op korte termijn of een uitrol naar andere fabrieken mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven