Ga naar hoofdinhoud

Allround stalen rolpallet van SSI Schäfer


Magazijninrichter SSI Schäfer heeft onlangs een speciale stalen rolpallet ontwikkeld. Het betreft een slimme en veelzijdige allround pallet, geschikt voor productie en distributie, die een efficiënt intern transport van goederen en materialen mogelijk maakt. Bovendien draagt de pallet ertoe bij dat er in het magazijn minder gebruik hoeft te worden gemaakt van heftrucks.

Bekijk de video

De rolpallet, een euroformaat pallet gemaakt van verzinkt staal, is geschikt als transportmiddel en ladingdrager van europallets, kratten, bakken en dozen. De binnenafmetingen van de rolpallet zijn 1.200 x 800 mm en het draagvermogen bedraagt tot 1.000 kg.
Net als alle gangbare pallets kan de rolpallet ook in het magazijn worden opgeslagen. Dankzij de opzetrand kunnen de rolpallets zowel in geladen als in lege toestand worden gestapeld.

Ergonomisch aantrekkelijk

Een in ergonomisch opzicht aantrekkelijke eigenschap is dat de rolpallet niet vaststaat en moeiteloos 360 graden kan draaien. Ideaal wanneer er rechtstreeks vanuit de pallet wordt gepickt en waarbij deze gemakkelijk moet kunnen worden omgedraaid om de laatste stuks te picken. Bovendien behoren moeilijke draaien in smalle gangen voortaan tot het verleden.

Meerdere rolpallets kunnen eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld en een complete ‘tugger’ (goederentrein) vormen. Door de rolpallet op te tillen met behulp van een vorkheftruck of een palletwagen kan de tugger weer worden gescheiden tot enkele wagens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven