Ga naar hoofdinhoud

Van container naar gestapelde pallets


Copal Development heeft een machine ontwikkeld waarmee dozen met diversen afmetingen uit de container worden getild en vervolgens gestapeld op een pallet aan de achterzijde. Een persoon bedient de manipulator aan de voorzijde en de machine doet de rest.

De verschillende stapelpatronen, het aantal te stapelen lagen, de verschillende dooshoogten en het formaat van de dozen zijn met een eenvoudig menu op een touchpanel in te geven. Ook is het mogelijk een keus te maken tussen een euro- of een blok pallet. De gestapelde pakketten zijn recht en strak.

Standaard configuraties
Bij de opbouw van het touchpanel en de bediening hiervan is veel aandacht besteed aan de logische werkvolgorde. Bij het opstarten van de machine wordt met groen oplichtende knoppen de volgorde van bediening aangegeven. Er is een terugkoppeling van storing in de kleur rood op het scherm, gekoppeld aan het desbetreffende machinedeel en er zijn standaard palletconfiguraties aangemaakt om snel te kunnen starten. De maximale stapelhoogte van 180 centimeter op de pallet wordt bewaakt door de software en er kan nooit een waarde ingegeven worden die deze hoogte overschrijdt.

Altijd recht
De machine is zelfrijdend en bestuurbaar en naar mate de container meer wordt ontladen, zal de machine verder de container worden ingereden. Wanneer de voorwielen hoger op een dock leveler staan kan de achterzijde omhoog worden gebracht zodat de machine altijd recht staat.

De bediening van de manipulator aan de voorzijde is voor het grootste deel geautomatiseerd. Door bijvoorbeeld de retourknop ingedrukt te houden heft of zakt de manipulatorkop automatisch naar de juiste afzethoogte op de machine en beweegt daarna vloeiend door totdat de afzetplaats bereikt is. Dit geldt ook voor de bewegingen links naar voren en rechts naar voren.

Snelle draaikop
Voor het draaien van de dozen is een snelle draaikop geplaatst op de machine. De kop draait de dozen, wanneer nodig, 90 graden en herkent of de dozen overdwars of overlangs staan. Ook wordt de oppakhoogte aangepast aan de gekozen doos.
Wanneer een container vol gestapeld staat met verschillende formaten dozen door elkaar, kan men ervoor kiezen om zonder opstapeling te werken. Bij inschakeling van deze functie worden alle rollenbanen ingeschakeld en gaat de draaikop naar zijn hoogste positie. De dozen kunnen nu met de manipulator uit de container worden gehaald en aan de achterzijde worden gesorteerd.

Klik hier voor een filmpje van het systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven