Twente wordt logistieke hotspot en organiseert 'Week van de Logistiek' • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Twente wordt logistieke hotspot en organiseert ‘Week van de Logistiek’


Twente ontwikkelt zich steeds meer als logistiek centrum. Komende jaren zijn er in deze regio duizenden logistieke arbeidsplaatsen te vervullen door de komst van grote logistieke spelers op XL Businesspark Twente. Dat biedt kansen en uitdagingen voor het bedrijfsleven, maar ook voor het onderwijs en de overheid. In dat kader organiseren betrokken partijen samen de ‘Week van de Logistiek’ in Twente. Van Twente een logistieke hotspot maken is het doel. En ook: voldoende vakmensen opleiden om in de logistieke sector aan het werk te gaan. Van 14 tot en met zaterdag 17 maart worden er diverse bijeenkomsten gehouden en zijn er 40 logistieke bedrijven te bezoeken die hun deuren openen.

Kick-off bijeenkomst

14 maart | Tijdens de kick-off bijeenkomst op het Indie Terrein in Almelo spreken onder andere burgemeester Gerritsen van Almelo, van Lier van het ROC Twente en van Hijum, gedeputeerde van de Provincie Overijssel over de arbeidsmarkt van morgen in de sector Transport & Logistiek. Dat doen ze aan de hand van  interactieve sessies en paneldiscussies. Samen slaan zij de handen ineen om Twente als logistieke hotspot op de kaart te zetten.

Werkpleindag

15 maart| Op donderdag wordt er een werkpleindag georganiseerd voor zo’n 700 werkzoekenden die ingeschreven staan bij Werkplein Twente. Zij kunnen kennis maken met de logistieke sector door met de bus diverse bedrijven in Twente te bezoeken. Ruim 40 bedrijven hebben speciaal voor deze gelegenheid hun deuren geopend.

Doe-ochtend VMBO

16 maart| Dezelfde Twentse bedrijven ontvangen in de ochtend 700 VMBO-scholieren die met rondleiding of workshop een beeld krijgen van een loopbaan in de logistiek sector. De scholieren die nu niet kunnen deelnemen krijgen aankomend najaar de kans om alsnog kennis te maken met deze bedrijven.

Open dag ROC Twente

17 maart | De afsluiter van de week is de open dag van het ROC van Twente die opleidingen aanbiedt in de sector Transport & Logistiek. Voor wie in de logistiek wil werken, maar nog niet de juiste papieren heeft, is hier er een gerichte beroeps- of vakopleiding te volgen.


Bekijk hieronder een video om een indruk te krijgen van de omvang van het XL Businesspark Twente:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven