Ga naar hoofdinhoud

Toyota toont Li-ion reachtruck


Toyota Material Handling droeg tijdens CeMAT 2011 een totaalplaatje uit, waarbij drie peilers centraal stonden: procesoptimalisatie, veiligheid en verantwoordelijke innovatie.
Op het gebied van innovatie zet Toyota in op meerdere alternatieven. Naast de hybride vorkheftruck ligt de focus op de fuel cell (voornamelijk in de VS, waar meer wordt geïnvesteerd in de benodigde infrastructuur) en op Li-ion. Waar veel producenten Li-ion vooralsnog zien als mogelijk alternatief voor de kleinere magazijntrucks voorzag Toyota deze reachtruck van een Li-ion batterij. De truck draait al enkele maanden in een pilot in Denemarken. Daaruit blijkt dat het energieverbruik 10 tot 20% lager is ten opzichte van een inzet met loodzuur batterijen. Verder blijft de productiviteit gedurende de gehele inzet op hetzelfde niveau. Ook zou de levensduur 2 tot 3 keer hoger zijn.
De Li-ion reachtruck werd ontwikkeld in samenwerking met een Deense firma. Daarbij werd ook gekeken naar het batterijcontrolesysteem, dat ervoor zorgt dat de batterij nooit buiten het kritische bereik komt. Hoeveel hoger de kosten van deze truck zijn, is niet bekend. Maar het is algemeen bekend dat Li-ion vooralsnog aanzienlijk prijziger is dan conventionele energiebronnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven