Ga naar hoofdinhoud

Toshiba kondigt duurzame printer aan


Toshiba Tec Corporation kondigt het nieuwste model aan in zijn gamma van industriële printers voor het zwaardere werk: de B-EX4. De nieuwe printer brengt volgens de producent gebruiksvriendelijkheid naar de productielijn. Naast de verbeterde prestaties zorgt de technologie er voor dat de gebruikskosten aanzienlijk dalen en de totale eigendomskosten nog lager worden, aldus Toshiba Tec.
De Toshiba B-EX4 is, net als alle andere labelprinters van het merk, uitgerust met de ecologische lintspaarfunctie. Het energieverbruik is bijna 40% lager dan dat van zijn voorganger en in stand-by volgens de fabrikant zo’n 50% lager dan bij labelprinters van de concurrentie.

De nieuwe printer is standaard uitgerust met een geoctrooieerde inklikbare printkop en voor het vervangen van de platen is geen gereedschap nodig. Onderhoudskosten van de hardware blijven daardoor minimaal. Het grafische ‘helpdesk’ LCD-scherm vereenvoudigt het instellen van de printer, beperkt de training die vereist is voor het gebruik ervan en zorgt ervoor dat gebruikers onmiddellijk kunnen ingrijpen waar nodig. Deze uitgebreide help-functie is eenvoudig en volgens Toshiba uniek in dit marktsegment. Andere nieuwe features zijn de ingebouwde automatische resolutiedetectie van de thermische kop, de DHCP-adres display en een automatische invoer-/terugvoerfunctie naar de default-positie.

De levensduur van een printkop van de Toshiba B-EX4 bedraagt ongeveer 4 miljoen inch (100 km). De B-EX4 bouwt voort op de succesformule van de B-SX4 en is een industriële printer boordevol kostenverlagende en gebruiksvriendelijke kenmerken, zoals de dubbele lintmotorregeling, het automatisch centraal laden van media, printkop van het edge-type en mediaopening aan de zijkant.
Toshiba biedt voor de printer een ‘thermal head replacement program’ waardoor defecte printkoppen kosteloos worden vervangen. Zo is één van de kostbaarste onderdelen van de printer verzekerd voor de toekomst en zijn de gebruikskosten al bij de aanschaf bekend. De Toshiba B-EX4 heeft een reële printsnelheid van 14 ips, wat resulteert in een productiviteitstoename van 40% vergeleken met de 10 ips van de B-SX4. Ethernet en USB 2.0 zijn standaard, parallelle poort en draadloze LAN zijn opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven