Ga naar hoofdinhoud

Topa Verpakking bespaart 50% folie met Fiber Film


Topa Verpakking breidt haar assortiment uit met het gepatenteerde ‘Fiber Film’: een transparante rekfolie, versterkt met horizontale fibers. Ieder bedrijf dat voor transport pallets wikkelt met stretchfilm kan met Fiber Film tot 50% folie besparen.

Het materiaal maakt aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk en zorgt ervoor dat de ontvanger minder afval te verwerken heeft. Fiber Film is bij Topa verkrijgbaar als hand- en als machinerol. Rekfolie moet tijdens het wikkelen uitgerekt worden om zijn werk goed te kunnen doen. Na het wikkelen komt de folie terug in zijn oude stand, waardoor de lading steviger bijeen wordt gehouden en schokken absorbeert. Hoe meer een folie gerekt wordt, hoe beter de lading gezekerd is. Fiber Film is een goed rekbare folie die palletladingen stevig bijeen houdt tijdens transport. De unieke fibers (verdikkingen) in het materiaal zorgen ervoor dat de folie ook bij langdurige belasting niet scheurt. Wikkelen met Fiber Folie is bovendien gemakkelijk, en fysiek minder belastend voor medewerkers dan wikkelen met gangbare folie.

Testrapport

Fiber Film is uitvoerig getest door Topa Instituut. Het testcentrum vergeleek het materiaal met een gangbare folie en voerde diverse ASTM – goedgekeurde schok-,vibratie- en valexperimenten uit. Het testgewicht van Fiber Film bedraagt 132,7 gram, circa 50% minder dan de andere folie (263,2 gram), bij dezelfde wikkelinstellingen en een palletgewicht van 817 kg. Het lichte Fiber Film stabiliseerde de pallets net zo goed als de zwaardere folie. De uitkomsten zijn vastgelegd in een testrapport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven