Ga naar hoofdinhoud

Tennant brengt emissievrije straatveegmachine op de markt


Tennant heeft een nieuwe elektrische straatveegmachine ontwikkeld, aangedreven
door lithium-ION batterijen. Tennant draagt hiermee bij aan een reductie van de CO2-uitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit.

De emissievrije en vrijwel geruisloze Green Machines 500ze is vooral geschikt voor het reinigen van stadscentra en voetgangerszones. De schoonmaakprestaties zijn volgens Tennant onnavolgbaar dankzij innovatieve functionaliteit en de toepassing van state-of-the-art technologie.

De jaarlijkse CO2-uitstoot van een doorsnee veegmachine met een inhoud van 2 m3
bedraagt circa 50 ton. De uitstoot van de Green Machines 500ze is nul. Dit levert jaarlijks een CO2-reductie op die gelijk is aan de uitstoot van veertig auto’s.

Behalve emissievrij is de 500ze ook nog eens geruisloos. Dit maakt de machine geschikt voor reinigingswerkzaamheden op elk moment van de dag en in geluidsgevoelige omgevingen.

De 500ze wordt aangedreven door lithium-ION batterijen en beschikt over een geïntegreerd batterijmanagement systeem. Dit zorgt voor optimale prestaties van de batterijcellen gedurende de hele levensduur. Dankzij de krachtige en efficiënte lithium-ION technologie is de energievoorziening net zo betrouwbaar als bij machines die gebruik maken van traditionele brandstoffen. Het opladen van de batterijen voor een bedrijfstijd van 8 uur kost slechts een fractie van de kosten van diesel.

De machine is uitgerust met een sterke vacuümventilator en het driefasige, cyclonische scheidingsysteem, dat ook grover afval probleemloos opneemt. Het Cloudmaker-benevelingsysteem minimaliseert het waterverbruik. De 500ze gebruikt 70 % minder water dan traditionele stofbestrijdingstechnieken.

De 500ze heeft een topsnelheid van 25 km/uur. De machine wordt momenteel in de praktijk getest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven