Ga naar hoofdinhoud

Tafelscanner registreert snel en foutloos


Het Klinisch Chemisch Laboratorium van Ikazia scant de barcodes van bloedproducten met een nieuwe tafelscanner van Zetes. Zij kunnen daarmee aanzienlijk sneller alle kort houdbare bloedproducten foutloos identificeren en registreren in het laboratoriuminformatie-systeem.

De door Zetes geleverde oplossing is een verbeterde uitvoering van de tafelscanner die als onderdeel van de overname van PHI Data aan het productassortiment is toegevoegd. Het nieuwe model is uitgerust met een Datalogic Matrix 410 scanner om beter 18 digits barcodes te kunnen lezen, die op de toekomstige etiketten komen.

Verder registreert de scanner met één beeldopname alle barcodes op de labels van bloedverpakkingen, hoeven de bloedproducten niet meer exact recht te liggen en worden beschadigde codes beter gelezen.

Meerdere codes
De etiketten van kort houdbare bloedproducten bevatten meerdere barcodes (5 en 18 digits), elk met een eigen betekenis. “Het inboeken van alle bloedproducten die wij voor analyse in het laboratorium ontvangen, gaat met de Zetes tafelscanner aanzienlijk sneller en foutloos”, vertelt Raoul Fallaux, analist / applicatiebeheerder KCL bij het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam.

”Voorheen werden alle barcodes apart gescand en ondanks nauwkeurig werken is de kans op fouten daarbij groter”. De nieuwe tafelscanner kan tevens 2D codes lezen en is een voorbeeld van het voortdurend innoveren door Zetes van oplossingen voor automatische identificatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven