Swisslog introduceert Tornado miniloadkraan • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Swisslog introduceert Tornado miniloadkraan


Swisslog introduceert de nieuwe Tornado miniloadmagazijnkraan. Consistente gewichtsoptimalisatie, moderne regeltechniek en een energiebesparend ontwerp maken de miniloader volgens de leverancier tot de meest energiezuinige en snelste in zijn klasse. Het nieuwe systeem is ontwikkeld door het pas opgerichte Technology Center van Swisslog en zal worden toegepast in toekomstige intralogistieke projecten van de afdeling Magazijn- en Distributiesystemen van Swisslog.

De Tornado is gebaseerd op een modulair ontwerp en een uniek concept voor ‘gedeelde componenten’. Het schaalbare, modulaire design is toegepast op alle onderdelen van het systeem (mechanica, elektronica, regelaars) om de mobiliteit van de kraan te optimaliseren en installatie en onderhoud tot een minimum te beperken. Door toepassing van het ‘gedeelde componenten’-principe wist Swisslog het aantal vereiste vervangingsonderdelen drastisch te beperken. De Tornado is ontworpen op duurzaamheid en zo lang mogelijke service-intervallen.

Met de Tornado stelt Swisslog naar eigen zeggen nieuwe standaarden als het gaat om energiezuinigheid. Door de constructie consequent licht te houden en het ontwerp te vereenvoudigen is het Technology Center erin geslaagd het gewicht ten opzichte van andere kranen van vergelijkbare hoogte te reduceren met 25 procent.
Ook de geoptimaliseerde kraanbesturing, die integraal deel uitmaakt van het standaard AutomationControl besturingsconcept, draagt bij aan het lage energieverbruik.

De miniloadkraan kan worden uitgerust met verschillende laadunits, voor het vervoer van kisten, bakken of andere ladingen tot een gewicht van 120 kg. Het systeem heeft een hoogtebereik van 7 tot 20 meter en kan worden gebruikt met enkele of dubbeldiepe magazijnrekken. De maximale bedrijfssnelheid van de Tornado is 6 m/s en de maximale verticale snelheid is 3 m/s. De horizontale en verticale versnellingen bedragen respectievelijk 5 m/s2  en 3 m/s2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven