Ga naar hoofdinhoud

Stille schrobzuigmachine met grote actieradius


Nilfisk komt met een nieuw model van de schrobzuigmachine SC500. De machine is uiterst stil − normaal geluidsniveau van 63 ± 3 dB(A) en slechts 60 ± 3 dB(A) in ‘silent mode’ − wat hem geschikt maakt voor reinigen overdag, zelfs in een geluidsgevoelige omgeving.

De SC500 vertoont op ergonomisch gebied een aantal verbeteringen. Zo kan de zuigmond met de voet omlaag en omhoog worden gebracht. Het bedieningsdisplay laat alle instellingen zien en bevat alle knoppen om de instellingen aan te passen. De SC500 kan met één knop volledig worden geactiveerd. De ‘drive paddles’ zijn zo ontworpen dat de werkhouding zo natuurlijk mogelijk is, waardoor de gebruiker langer achter elkaar kan werken..

Grote actieradius

De machine heeft een schoon- en vuilwatertank met een inhoud van 45 liter, voor een grote actieradius. De deksel van de vuilwatertank is volledig afneembaar waardoor de tank makkelijk te reinigen is. De tank zelf is kantelbaar, voor eenvoudige toegang tot de verschillende motoren en accu’s. Het uitneembare grofvuilfilter is eenvoudig te legen en voorkomt verstoppingen en vervelende stilstand.

De 530 mm schrobborstel zorgt voor een theoretische capaciteit van 2.650 m²/u. De borstel is eenvoudig te bevestigen en los te halen. Het nieuwe zuigmondsysteem zorgt ervoor dat de zuigmond gemakkelijk los te maken en te reinigen is. De Nilfisk SC500 kan zowel aan de voor- als aan de achterzijde worden gevuld met schoon water.

Ecoflex

Het Nilfisk Ecoflex doseersysteem gaat zuinig om met water en reinigingsmiddelen. Het verbruik is in te stellen op behoefte. Voor extra vervuilde vloerdelen kan de gebruiker Ecoflex instellen en krijgt gedurende één minuut één niveau meer water, één niveau meer reinigingsmiddel en één niveau meer borsteldruk. Na één minuut schakelt het Ecoflex systeem automatisch terug naar de standaard instellingen.

Het waterverbruik is afhankelijk van de werksnelheid. Voor consistente reinigingsprestaties wordt bij een hogere werksnelheid meer water gegeven dan bij een lagere werksnelheid.

Twee sleutels met verschillende gebruikersrechten maken controle mogelijk en voorkomen foutieve instellingen met schade tot gevolg. De gele sleutel is voor de hoofdgebruiker; deze kan alle instellingen aanpassen. De grijze sleutel is voor de gebruiker(s); zij hebben beperkte rechten om instellingen aan te passen. Controle op gebruik is mogelijk, maar op deze wijze wordt voorkomen dat foutieve instellingen schade toebrengen aan de vloer en worden verspillingen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven