Ga naar hoofdinhoud

Still vernieuwt RX 20


Still heeft de elektrische vorkheftrucks uit de RX 20-serie flink gemoderniseerd en verbeterd. De onderhuidse verbeteringen hebben geleid tot een hogere productiviteit en energie-efficiëntie. Het design van de RX 20 drie- en vierwiel elektrische vorkheftrucks, met hefcapaciteiten van 1,4 tot 2,0 ton bleef ongewijzigd.

De vernieuwde RX 20-lijn is voorzien van onderhoudsvrije 48 Volt draaistroomtechnologie en een compleet nieuwe aandrijfas. Dankzij die as kon de maximale rijsnelheid worden verhoogd van 16 km/h naar 20 km/h. De elektrotruck komt daarmee in de buurt van de snelste verbrandingstrucks. De hogere topsnelheid maakt logischerwijs een hogere omslagprestatie mogelijk, vooral bij transporten over langere afstanden en in piekperiodes, als maximale prestaties worden verlangd. Ook het klimvermogen op hellingen is vergroot. Dankzij een geoptimaliseerde aansturing van de motor is de RX 20 nu in staat om hellingen met een stijgingspercentage van maar liefst 28,5 procent moeiteloos te nemen.

Sprintmodus

Om de prestaties ook te verbeteren in die inzetsituaties waarin veel verticale lastbewegingen worden gevraagd, heeft Still de nieuwe serie uitgerust met de krachtige hydrauliekpomp uit de RX 60-lijn. De nieuwe pomp resulteert in een verhoging van de maximale hef- en daalsnelheden met ongeveer 16 procent; tot 0,44 m/s bij een last van 2,0 ton. Alle prestatie verhogende maatregelen zijn in de nieuwe RX 20-serie onder één nieuwe modus samengebracht: de sprintmodus. Dit rijprofiel, dat de verschillende rijprogramma’s overlapt, maakt met één druk op de knop een verhoogde omslagprestatie mogelijk.

Energie-efficiënt

Dankzij de verbeterde efficiëntie van de door Still ontwikkelde en in Hamburg geproduceerde inverter verbruikt de vernieuwde RX 20, ondanks de hogere prestaties, niet meer energie. Het energieverbruik kan de chauffeur nauwlettend volgen op het nieuwe display. Dit toont, naast het actuele energieverbruik, ook de resterende rij- en werktijd tot aan de volgende batterijlading. Verder beschikt de RX 20 standaard over het energiebesparingprogramma Blue-Q, dat – afhankelijk van inzet en last – met één druk op de knop een energiebesparing tot 15 procent mogelijk maakt.

Comfortabel

Om het laden en lossen op schuine ondergrond en bij speciale vrachtwagens te vereenvoudigen, is de standaard neighoek naar voren met 5° vergroot. Verder zijn verbeteringen doorgevoerd die het comfort van de bestuurder vergroten. De Grammer high-end premium stoel combineert maximale vering met een lage zit (en dus veel vrije hoofdruimte), zodat lichaamsschadelijke trillingen tot een minimum beperkt blijven. Ook op oneffen ondergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven