Ga naar hoofdinhoud

Still introduceert nieuwe orderverzameltruck


Met de nieuwe EK-X serie lanceert Still een generatie verticale man-up orderverzameltrucks. Deze orderpickers combineren volgens de fabrikant een hoge productiviteit met een laag energieverbruik. Overige kenmerken zijn een nauwkeurige bediening en fijngevoelige rijeigenschappen.

Standaard zijn de trucks uitgevoerd met het Blue-Q energie-besparingssysteem, dat met één druk op de knop een energiebesparing tot wel 10 procent mogelijk maakt. Terugwinning van de energie die vrijkomt tijdens het remmen en dalen levert verdere besparingen op. Ook de toepassing van lichtgewicht, maar slagvast, ABS-kunststof componenten, draagt bij aan het lage energieverbruik. Met één batterijlading kan de orderverzameltruck meerdere shifts worden ingezet.

Balans

Het ‘Optispeed’ systeem zorgt voor een juiste balans tussen snelheid, optimale prestaties en veiligheid. Het systeem past automatisch de rijsnelheden aan de hefhoogte en last aan. Dit maakt een hoog orderpicktempo mogelijk, met maximale rijsnelheden van 13 km/uur zonder dat de veiligheid van chauffeur en omgeving in gevaar komen. Ook het zicht op de last en omgeving is uitstekend, zowel rondom als door de mast. De cabine is ruim, maar desondanks is de truck zeer compact. Een minimale draaicirkel van slechts 1.732 mm maakt een moeiteloze inzet in de meest krappe ruimte mogelijk. De orderverzameltruck heeft stille hef- en rijmotoren en een cabine die trillingen tot een minimum reduceert. Het stuurconcept met moderne sensortechnologie zorgt voor een moeiteloze bediening.

Opties

De EK-X wordt geleverd met een ruime keuze aan opties, waaronder cabine mounts voor het bevestigen van terminals, LED-werkverlichting en het Still Safety-Light. Dit visuele waarschuwingssysteem werpt een heldere, blauwe vlek op de magazijnvloer, en waarschuwt zo voetgangers en andere trucks, zodat de kans op aanrijdingen minimaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven