Ga naar hoofdinhoud

Sneeuwschuiver laat logistieke operatie niet in de kou

Wie beschikt over een eigen sneeuwschuiver die kan worden gekoppeld aan de heftruck, komt niet snel voor verrassingen te staan

Met de komst van koning winter neemt ook de kans op sneeuw toe. Een witte deken over het bedrijfsterrein lijkt misschien prachtig, maar kan de continuïteit van het logistieke proces ernstig hinderen. Voor wie zich wil wapenen tegen kommer en kwel zijn er verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar.

Het is maandagochtend, half 7. Na een koude en donkere winternacht ligt het bedrijfsterrein bedekt onder een dik pak sneeuw. Voor de poort staan de eerste vrachtwagens al opgesteld, klaar om te worden geladen en gelost. De sneeuw verstoort het proces echter ernstig. En de sneeuwruimer die normaal gesproken wordt ingehuurd om het terrein begaanbaar te maken is nog wel een paar uur bezig met het schoonvegen van de openbare wegen. De verhuurder werkt namelijk ook voor de lokale overheden. En die krijgen vaak voorrang. Er zit dus niks anders op dan de sneeuwschep te nemen en het terrein handmatig enigszins begaanbaar te maken.

De situatie zal veel bedrijven bekend voorkomen. Toch zijn er ook bedrijven die weten dat het anders kan. Wie beschikt over een eigen sneeuwschuiver die kan worden gekoppeld aan de heftruck, komt niet snel voor verrassingen te staan. Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van zo’n sneeuwschuiver, merken aanbieders van deze systemen.

Drie varianten uit voorraad

“De afgelopen jaren is de vraag naar onze winterapparatuur flink toegenomen”, zegt marketing manager Marco Dunnik van Indapp. Hij schrijft de stijging toe aan de vele sneeuw die de afgelopen jaren in ons land is gevallen. Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen levert Indapp de sneeuwschuivers uit voorraad. “Mocht dat om welke reden dan ook niet lukken, kunnen we doordat we zelf produceren altijd binnen twee dagen leveren”, voegt Dunnik toe.

Indapp produceert de sneeuwschuivers op maat en maakt daarbij onderscheid tussen drie typen: de SNS V, met een vaste hoek (30°); de SNS N, het nieuwste type, dat zowel links als rechts in twee standen (0° en 30°) kan worden versteld; en de SNS R, de meest robuuste uitvoering, die in drie standen ( 0°, 30° en 45°) verstelbaar is.

Alle typen zijn leverbaar met een acht mm dik stalen schuifblad van 705 mm hoog, zodat de sneeuw er niet overheen gaat, en een breedte van 1.500 mm tot 2.400 mm. De SNS R is daarnaast ook verkrijgbaar als 3.000 mm en 3.500 mm brede schuiver. Bij de bredere modellen wordt standaard de boven- en onderkant van het blad omgezet voor extra stevigheid. Het rubber is zo hoog gemaakt dat het na slijtage andersom kan worden gemonteerd, zodat de levensduur verdubbelt.

Naast de sneeuwschuivers levert Indapp ook een sneeuwborstel, type ECO. Deze veegmachine kan ’s winters worden ingezet om sneeuw weg te vegen, maar is ook in de andere seizoenen te gebruiken (voor het schoonvegen van het buitenterrein).

“Al onze winterapparatuur is geschikt voor kleine en grote bedrijfsterreinen. Aan de hand van type heftruck, tractor of shovel en de grootte van het terrein bekijken we samen met de klant welke apparatuur het beste bij de inzet past”, licht Dunnik toe.

De standaard heftrucksneeuwschuiver van Jungheinrich, robuuste eenvoud. Nadat de schuiver op de lepels van de vorkheftruck is geschoven en met een ketting is geborgd, is het systeem klaar voor gebruik

“Altijd interessant”

Ook Jungheinrich levert − inmiddels al vier jaar − een standaard sneeuwschuiver uit voorraad. “Voor die tijd leverden we ook al wel sneeuwschuivers, maar dan puur op aanvraag”, weet Peter Trimp van de afdeling marketing.

De sneeuwschuiver van Jungheinrich werd destijds ontwikkeld in het kader van een samenwerking met omringende scholen, waarbij studenten een praktijkopdracht moesten uitvoeren. Trimp: “We hebben destijds in overleg met de opleider gekozen voor de ontwikkeling van een sneeuwschuiver, omdat we er zelf één wilden hebben voor ons eigen terrein. Tijdens het gebruik kregen we al vrij snel het idee dat het concept wel zou kunnen aanslaan in de markt.” Dat vermoeden werd bevestigd. In de afgelopen jaren leverde Jungheinrich per seizoen ruim honderd sneeuwschuivers aan diverse bedrijven.

“Het is niet een oplossing die in de ene sector meer wordt gebruikt dan in de andere”, stelt Trimp. “Een sneeuwschuiver voor aan de heftruck is voor alle bedrijven met een buitenterrein interessant. Zeker als er veel vrachtwagens rijden. En, hoe groter het terrein, hoe sneller het interessant wordt. Maar er zijn grenzen; bij de echt grote terreinen, zoals een veilingterrein, zou ik niet voor dit soort oplossingen kiezen.”

Robuust en eenvoudig

De sneeuwborstel, type ECO, van Indapp kan ’s winters worden ingezet om sneeuw weg te vegen, maar is ook in de andere seizoenen te gebruiken

De heftrucksneeuwschuiver van Jungheinrich wordt eveneens in de eigen werkplaats gebouwd en kenmerkt zich door zijn robuustheid en eenvoud: nadat de schuiver op de lepels van de vorkheftruck is geschoven en met een ketting is geborgd, is het systeem klaar voor gebruik.

De oplossing is standaard voorzien van een slijtvaste polyurethaan strip, die de bestrating beschermt tegen schade en bovendien na verloop van tijd kan worden omgedraaid, waardoor de inzetduur kan worden verdubbeld. De standaard heftruckschuiver van Jungheinrich is twee meter breed (werkbreedte 1.700 mm) en vast naar rechts gericht (30°), waarmee het systeem zelflossend is en overbelasting van motoren wordt voorkomen. Daarmee is de standaard oplossing volgens Trimp in nagenoeg alle situaties inzetbaar.

Indien gewenst kan Jungheinrich ook een heftruckschuiver leveren waarbij de richting van het blad met behulp van een extra cilinder kan worden ingesteld. In dat geval moet de heftruck wel zijn uitgevoerd met een extra hydraulische functie in de bediening. “Met zo’n extra hydrauliekcilinder neemt echter wel de kans op onderhoud toe, omdat je het systeem maar een heel beperkte periode per jaar inzet”, stelt Trimp.

Alle sneeuwschuivers van Indapp zijn leverbaar met een 8 mm dik stalen schuifblad van 705 mm hoog, zodat de sneeuw er niet overheen gaat

Aanvullende winteroplossingen

Met de recente aanvulling van het Profishop assortiment is Jungheinrich daarnaast in staat ook andere winteroplossingen, zoals smallere sneeuwschuivers en heftruckstrooiwagens, te leveren.

Ook Indapp heeft zo’n zoutstrooier in het programma. De zoutstrooier is uitgevoerd met een verzinkte of kunststof kuip en kan worden voorzien van elk gewenst koppelstuk. Daarmee is de wagen ook gemakkelijk achter de heftruck te koppelen. In één arbeidsgang kan dan zowel sneeuw worden geruimd als zout worden gestrooid, en is het bedrijfsterrein een tijd beschermd tegen vorst en ijzel.

Twee-in-één

Een opmerkelijke eend in de sneeuwbijt is de Rhino RIOP (Rhino Indoor and Outdoor Partner) die Metaveld afgelopen winter introduceerde. De oplossing combineert de voordelen van een hoogwerkbak en een sneeuwschuiver in één systeem.

De Rhino RIOP is een inklapbare hoogwerkbak die op de vork van een heftruck kan worden gemonteerd, zodat ook op hoogte veilig kan worden gewerkt. Handig en veilig voor bijvoorbeeld periodieke voorraadtellingen, het vervangen van een TL-lamp of andere onderhoudswerkzaamheden.

De bak is tevens voorzien van eveneens inklapbare stalen schuifbladen. Op die manier kan de oplossing ook worden ingezet als sneeuwschuiver. Als sneeuwschuiver schuift de RIOP zowel links- als rechtsom de sneeuw weg.

Sales manager Dennis Moerings legt uit hoe het idee is ontstaan: “Zoals bijna ieder ander bedrijf hebben ook wij de laatste jaren hinder van sneeuwval ondervonden. Pallets, houten platen of andere creatieve oplossingen die dan als ‘sneeuwschuiver’ worden gebruikt zijn dan misschien niet ongewoon, maar vooral onhandig en tijdrovend. Daarnaast zijn we binnen onze ISO norm zeer nadrukkelijk bezig met Health and Safety. Hier constateerden we dat we bij het werken op hoogte ook de meest vreemde oplossingen bedachten om ‘veilig’ te kunnen werken. Voor veel bedrijven heel herkenbaar. We zijn toen op zoek gegaan naar één oplossing om beide problemen aan te pakken. Dat heeft geresulteerd in de RIOP.”

De twee-in-één oplossing is volgens Moerings goed ontvangen in de markt. In zeer korte tijd wist Metaveld 10 systemen te verkopen. Een bijkomend voordeel is dat de RIOP binnen kan worden opgeslagen en dus altijd snel en goed bereikbaar is. Geheel ingeslagen neemt het systeem slechts één palletplaats in beslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven