Schade voor Limburgse logistiek blijft beperkt na overstromingen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Schade voor Limburgse logistiek blijft beperkt na overstromingen

Bron: ELC Limburg Foto: Bron: ELC Limburg

De overstromingen hebben, naast de verschrikkelijke gevolgen voor de inwoners, ook impact gehad op de logistiek. Met name in Duitsland en België. In Nederland is die schade relatief beperkt gebleven, vertelt Mark Verheijen van European Logistics Center Limburg.

ELC Limburg is de belangenorganisatie voor transport en logistiek Limburg. “De plekken waar de overstromingen het ergst waren, bijvoorbeeld in Valkenburg, zit relatief weinig logistieke bedrijvigheid. In Noord-Limburg hebben de dijken en kades stand gehouden”, aldus Verheijen tegen Warehouse Totaal

Veel logistiek op Willem-Alexander

In Roermond, op industrieterrein Willem-Alexander, staan wél veel logistieke bedrijven. Vanwege de hoge waterstanden besloot de gemeente Roermond om een deel van het bedrijventerrein enige tijd te ontruimen en evacueren. “Willem-Alexander is door het oog van de naald gekropen”, aldus wethouder Angely Waajen-Crins op LinkedIn. In september wordt besproken hoe de schade-afhandeling op de beste manier vormgegeven kan worden. 

Blue Banana Logistics: warehouses zijn ontzien 

De redactie van Warehouse Totaal sprak met Blue Banana Logistics, een logistiek dienstverlener die is ontstaan vanuit een gedeelde visie met softwareontwikkelingsbedrijf Neacon Services. Ook bij Blue Banana Logistics, dat gevestigd is in het plaatsje Herten onder Roermond, is de schade ‘beperkt gebleven’, vertelt CEO Huub van Hal

Van Hal: “De fijnmazige distributie, zoals carriers die B-to-C doen, heeft er het meeste last van gehad. Maar de grote carriers die de binnenstad van Roermond moesten beleveren, hebben goed kunnen doorrijden. Warehouses zijn ontzien.”

Ook het warehouse van Blue Banana Logistics. 

Langer onderweg

Het enige probleem was dat vijf, zes collega’s wat moeilijk op hun werk konden komen door alle opstoppingen onderweg: “Enkele wegen waren geblokkeerd. Maar dat is ook het enige wat wij er direct van gemerkt hebben. Het is dus meegevallen.” Het dc van Blue Banana Logistics heeft dan ook niet onder water gestaan. “Nee, hier is niets ondergelopen. Als dat wel het geval was geweest, hadden wij onze medewerkers natuurlijk verteld om naar huis te gaan of om thuis te blijven. Zo simpel is het”, aldus Van Hal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven