Ga naar hoofdinhoud

SATO komt met nieuwe firmware voor RFID-printer


SATO stelt nieuwe firmware beschikbaar voor de CL4 barcode printer voor het afdrukken van “Smart”-etiketten met passieve RFID-tags.

De bijgewerkte software ondersteunt de automatische toewijzing van serienummers die, net als het Global Trade Item Number (GTIN) – vroeger het European Article Number (EAN-13) – op de chip worden geschreven. In de retail en de textielbranche, maar bijvoorbeeld ook in industriële productieomgevingen, wordt het steeds belangrijker om objecten foutloos te kunnen identificeren. Uit de geïdentificeerde en gedetailleerde informatie is het mogelijk om, bijvoorbeeld bij klachten binnen de productieketen, conclusies te trekken zodat processen verder kunnen worden geoptimaliseerd. Tot dusver waren er veel technische uitdagingen waar gebruikers bij het toewijzen en beheren van serienummers rekening mee moesten houden. Dit proces nam bovendien veel tijd in beslag, aangezien speciale software en databases noodzakelijk waren en daarnaast deze databases handmatig moesten worden beheert  aan de hand van Excel-tabellen. Dit alles behoort nu tot het verleden.

Standaard

De software van SATO is op een standaard gebaseerd, die verschillende RFID-chipfabrikanten enkele maanden geleden overeengekomen zijn en die het eenduidige transponder-identificatienummer (TID) vastlegt, die tijdens het productieproces op de chip wordt aangebracht. Deze standaard is ingevoerd onder de naam Multi-vendor Chip-based Serialisation (MCS) en maakt codering volgens het Serialised Global Trade Item Number SGTIN96 mogelijk. In dit formaat wordt aan het 14-cijferige GTIN-nummer een 38-bit-serienummer gekoppeld, zodat elk artikel een uniek nummer heeft.

Automatische toewijzing

De CL4-firmware stelt bedrijven in staat deze SGTIN-nummers automatisch toe te wijzen, te beheren en op de chip aan te brengen. De software leest hiervoor het door de fabrikant in de chip geprogrammeerde TID uit en gebruikt dit, om eenduidige artikelnummers te genereren. Gebruikers besparen zodoende tijd en geld en profiteren van een aanmerkelijk grotere gegevenstransparantie. Duplicaten zijn in dit proces niet mogelijk. Dit levert vooral voordelen op indien bedrijven wereldwijd over meerdere productiefaciliteiten beschikken. Momenteel ondersteunt de CL4-serie met de nieuwe firmware de volgende RFID-chiptypen: Impinj Monza 4 en 5, Alien Higgs 3 en 4 alsmede NXP G2iL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven