Ga naar hoofdinhoud

RAVAS verbetert wegende pallettruck


RAVAS Europe heeft de RAVAS-1 wegende palletwagen vernieuwd. Het instapmodel is uitgevoerd met een compacte indicator en verbruikt minder energie dan zijn voorganger. Het professionele design van de indicator volgt de vormgeving van het palletwagenchassis en heeft daardoor geen uitstekende delen. Achter de behuizing zit een metalen beugel die de indicator beschermt tegen schokken en stoten door uitstekende lading of lading die per ongeluk van de pallet valt. Waar de indicator op het vorige model nog vier toetsen had, heeft de nieuwe indicator er twee. Het gebruiksgemak wordt zo verhoogd, aldus RAVAS. Voorts beschikt de nieuwe pallettruck over een geïntegreerde elektronische hoogtesensor die de indicator vertelt wanneer de hefhoogte bereikt is.

De tweede generatie RAVAS-1 is de opvolger van het in 2004 geïntroduceerde LIST-concept. LIST, Load Indication System, is het door Ravas gepatenteerde principe waarbij een indicatief weegsysteem op een standaard palletwagen gebouwd wordt. De RAVAS-1 kent het gewicht van de lading op de palletwagen door de vervorming, die altijd als gevolg van de belasting optreedt, van de palletwagen te meten.
Voor de meting is een sensor op de kop van het chassis gemonteerd. Deze sensor registreert de vervorming, waarna de indicator van de RAVAS-1 deze vertaalt naar een gewicht.
De indicator toont het gewicht in stappen van 5 kg met een tolerantie van +/- 20 kg. De maximale hefcapaciteit is 2.200 kg. In de RAVAS-1 zijn geen weegcomponenten in de vorken ingebouwd, zoals dat bij de andere wegende palletwagens van de producent. De nieuwe RAVAS-1 is verkrijgbaar vanaf € 605.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven