Inschrijving voor Prijs Veiligste Magazijn 2021 is geopend • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Inschrijving voor Prijs Veiligste Magazijn 2021 is geopend


Bedrijven die willen toetsen of hun magazijn veilig (genoeg) is, kunnen zich inschrijven voor de Prijs Veiligste Magazijn. Zowel kleine magazijnen (25 medewerkers of minder) als grote magazijnen (meer dan 25 medewerkers) maken kans op goud, zilver of brons. De Prijs Veiligste Magazijn wordt voor de vijftiende keer georganiseerd. Inschrijven kan tot 1 juli 2021.

Ieder bedrijf dat een onafhankelijk oordeel wil over de veiligheid in het magazijn, kan deelnemen door voor 1 juli een uitgebreid inschrijfformulier in te vullen. Na een eerste selectie op basis van de ontvangen formulieren, krijgen de overgebleven magazijnen in juli of augustus bezoek van een inspecteur. Op basis van het inspectierapport bepaalt een jury welke magazijnen worden genomineerd. Na een uitgebreid jurybezoek in het najaar van 2021 beslist deze zes leden tellende jury welke magazijnen het predicaat goud, zilver of brons verdienen.

Iedereen elke werkdag gezond naar huis

Een veilig magazijn is allereerst een werkomgeving waar veiligheidsrisico’s in kaart zijn gebracht, waar maatregelen zijn genomen om deze risico’s tot een minimum te beperken en waar wordt gewerkt met veilig materieel en veilige machines. Maar een veilig magazijn is veel meer dan dat: veiligheid vraagt om betrokken medewerkers en leidinggevenden. Zij moeten getraind zijn, zich bewust zijn van de risico’s en elkaar durven aanspreken op onveilig gedrag.

Een magazijn is veilig als alle medewerkers na afloop van hun werkdag tevreden en gezond thuiskomen en de volgende dag weer met plezier aan de slag gaan. Maar een veilig magazijn betekent ook dat goederen zonder schade en zonder verstoringen in het logistieke proces hun eindbestemming bereiken.

Schat aan feedback en extra erkenning

De Prijs Veiligste Magazijn is ingesteld door BMWT, evofenedex en Tempo-Team om de veiligheid in de logistiek een extra impuls te geven. Deelnemende magazijnen ontvangen met het inspectierapport en het juryrapport een schat aan feedback, waarmee ze de veiligheid nog verder kunnen verbeteren. Bovendien is de toekenning van goud, zilver of brons een erkenning voor zowel de medewerkers als de leidinggevenden.

Aan de Prijs Veiligste Magazijn is een geldbedrag gekoppeld. Dit geldbedrag is bedoeld om de veiligheidscultuur in het magazijn nog verder te versterken:
• Goud: € 1.000.-
• Zilver: € 750,-
• Brons: € 500,-

Veiligheid voor alles

Afgelopen jaar is de Prijs Veiligste Magazijn helaas afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus. Omdat op dit moment nog onduidelijk is hoe het coronavirus zich ontwikkelt en wat komende zomer de impact op het bedrijfsleven zal zijn, bestaat de kans dat de procedure opnieuw noodgedwongen moet worden aangepast. Veiligheid gaat immers voor alles.

Wilt u meer weten over de procedure of wilt u zich inschrijven? Kijk dan op hetveiligstemagazijn.nl.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven