Ga naar hoofdinhoud

Presswood Pallets 100% PEFC gerecycled


Tijdens de vakbeurs Milieu2010, die van 12 tot en met 14 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch werd gehouden, presenteerde Presswood zijn milieuvriendelijke pallet. Deze pallet is gemaakt van 100% post-consumer gerecyclede houtvezels. Daarom hebben deze pallets een PEFC certificaat voor 100% PEFC gerecycled.

Presswood behaalde eind vorig jaar het PEFC Chain of Custody certificaat. Onno Simonse, KAM coördinator bij Presswood International legt uit: “Aan de afnemers van de Presswood pallets wilden wij graag laten zien dat deze van louter post-consumer gerecycled hout zijn gemaakt. Het PEFC certificaat betekent dat wij worden gecontroleerd op het daadwerkelijk gebruiken van alleen gerecycled materiaal. Daarnaast fabriceren wij ook palletklossen voor de traditionele houten pallets. Met het behaalde PEFC certificaat en ons gerecycled label kunnen wij naar de klant communiceren dat wij staan voor een duurzaam product.”

PEFC is een keurmerk voor duurzaam bosbeheer en vormt een link tussen hout- en papierproducten uit deze bossen. Maar recycling is ook een belangrijk thema: het is goed om hout zo vaak mogelijk te gebruiken om zo de in het hout opgeslagen CO2 zo lang mogelijk vast te houden. Recyclen van hout is daarom vaak te prefereren boven het verbranden ervan.

PEFC biedt producenten de mogelijkheid om naast herkomst uit duurzaam beheerd bos óók de herkomst uit gerecyclede bron te garanderen met het label ‘PEFC gecertificeerd en gerecycled’.

Om opgeslagen CO2 zo lang mogelijk vast te houden is recycling een goede methode. Duurzaam bosbeheer blijft een noodzaak: zonder bossen is er ook geen hout om te kunnen recyclen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven