Ga naar hoofdinhoud

Praktisch boek magazijninrichting


Vincent Weinschenk, van Wherehows Logistics, heeft een praktisch boek over magazijninrichting geschreven. In het boek, getiteld SLIM Warehouse, bespreekt de auteur en adviseur ontwerpregels en maakt hij duidelijke keuzes. De kern van het 127 pagina’s tellende boek is een model waarmee met lean-principes en zonder grote investering een magazijnproces efficiënter wordt: SLIM Warehouse.
SLIM Warehouse is een methodiek die een weloverwogen invulling geeft aan de uitvoering en beheersing van het gehele warehousing proces. Een gestructureerde aanpak op basis van bedrijfsdoelstellingen staat hierbij centraal. Vernieuwend aan de methodiek is de koppeling tussen operationele ontwerpregels en bedrijfsdoelstellingen, zoals shareholders value, klanttevredenheid, innovatievermogen en kwaliteit van de organisatie. De vier peilers waarop de methodiek steunt vormen de verbindende schakel tussen commerciële (strategische) en logistieke (operationele) doelen. De vier besturingsprincipes, die het cement vormen van de methodiek, zijn ontkoppeling, versnelling, parallellisering en verdichting. Acht ontwerpregels geven de concrete invulling aan planning, ontwerp en besturing van de magazijnoperatie.

Om logistieke bedrijven op een begrijpelijke manier kennis te laten maken met de SLIM Warehouse aanpak worden vanaf november workshops georganiseerd. De workshops bestaan uit 2 dagdelen en zijn primair gericht op logistic engineers, consultants en warehouse managers.

Het boek SLIM Warehouse kost € 24,50 (exclusief 6% BTW en € 2,64 verzendkosten) en kan worden besteld via de website van Wherehows Logistics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven