Ga naar hoofdinhoud

Pooling Partners checkt pallets met camera


Palletpooling en productiebedrijf Pooling Partners heeft een camerasysteem ontwikkeld voor de kwaliteitscontrole van nieuw geproduceerde houten pallets. Het hypergevoelige camerasysteem controleert deze pallets op de aanwezigheid en positie van alle benodigde palletonderdelen.

Met dit zelfontwikkelde kwaliteitssysteem, de zogenoemde optische QS, komt Pooling Partners tegemoet aan de vraag naar kwaliteitsgarantie bij nieuw geproduceerde pallets. Het systeem helpt bedrijven vertraging en oponthoud in hun logistieke processen te voorkomen. Pooling Partners is wereldwijd het eerste bedrijf dat een dergelijke kwaliteitscontrole uitvoert op nieuw geproduceerde houten pallets.

Kwaliteitscontrole

“Afwijkende pallets zijn een belangrijke oorzaak van oponthoud in geautomatiseerde logistieke stromen”, stelt Erik Faber, commercieel directeur bij Pooling Partners. “Een vertraging of zelfs complete stilval kan voor onze afnemers flink in de papieren lopen. Dankzij ons camerasysteem worden dit soort situaties voorkomen”, aldus Faber.

Bovendien levert de kwaliteitscontrole nogal wat rendement voor klanten van Pooling Partners op. Zo is de zogenoemde ‘ingangscontrole’, waarbij een pallet door de klant handmatig wordt gecontroleerd op gebreken, niet meer nodig. De kwaliteitsgarantie voor pallets helpt ook beschadiging van beladen producten tegen te gaan. Bovendien worden er gevaarlijke situaties voor medewerkers mee voorkomen.

“Onze pallets worden met een snelheid van tot 600 pallets per uur geproduceerd. Bij deze productiesnelheid is een menselijke controle niet meer voldoende om een constante kwaliteit te garanderen”, zegt Faber.

Actie

Het camerasysteem van Pooling Partners komt tijdens de productie van pallets ‘in actie’. Het systeem controleert de pallet op de aanwezigheid van alle benodigde planken en klossen. Vervolgens gaat het systeem zorgvuldig na of de onderdelen ook op de juiste positie zijn gemonteerd. Bij een afwijking zorgt het systeem ervoor dat de pallet uit de productielijn wordt gehaald, waarna het probleem door een medewerker wordt verholpen.

Pooling Partners is wereldwijd het eerste bedrijf dat een kwaliteitscontrole doet bij het productieproces van pallets. Het systeem is al in gebruik bij de productie van vele consumentenartikelen zoals sigaretten. De kwaliteitscontrole wordt in Nederland toegepast op de productielocatie Phoenix van Pooling Partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven