Ga naar hoofdinhoud

Plug and play omnidirectioneel scanportaal


Leuze electronic komt met een plug and play barcodescannerportaal voor het omnidirectioneel scannen van barcodes. Het lezen van niet uitgerichte barcodelabels vraagt in de regel minimaal twee of meer uitgerichte barcodescanners. De nieuwe MSPi-systemen van Leuze zijn modulair opgebouwd en mechanisch voorgemonteerd. Alvast elektrisch bedraad en geparametreerd worden ze voor bijna elke applicatie bedrijfsklaar uitgeleverd.

De in de portalen toegepaste barcodescanners, uit de series BCL 500i en BCL 501i, bieden met hun geïntegreerde codefragmentatie technologie en hoge scansnelheid wezenlijke vereisten voor het herkennen van gedraaide barcodelabels. De codefragmentatie technologie maakt het mogelijk om vervuilde, gedraaide of beschadigde barcodelabels te herkennen. De hoge, instelbare scansnelheid van 800 tot 1200 scans per seconde zorgt voor betrouwbare identificatie, zelfs bij hoge transportsnelheden. De grote scherpte/diepte en de grote openingshoek maken dat de scanners ook bij brede transportsystemen inzetbaar zijn.

Door de flexibele opbouw van de MSPi-systemen zijn tot 32 van deze barcodelezers uit de BCL 500i familie in een enkel portaal te integreren. Afhankelijk van applicatie, barcode en transportsnelheid, levert Leuze electronic de scanners uitgericht voor de betreffende leesopgave op een grondplaat. Daarmee kunnen zowel applicaties met gedraaide labels (tilthoek tot 360°) alsook meerzijdige leesopgaven tot 6 zijden gerealiseerd worden.

De scanners zijn al in het snelle Leuze MultiNet Plus netwerk geïntegreerd, bekabeld en gemonteerd, dus zonder enige voorbereiding direct inzetbaar. De bedrijfstoestand MultiScan baserend op het Leuze MultiNet Plus, zorgt voor een koppeling van zelfstandige barcodelezingen van meerdere scanners tot één leesresultaat. Hiermee functioneert het scannernetwerk naar buiten toe als één enkele scanner. Deze technologie wordt bijvoorbeeld ingezet bij sorteersystemen.
Om te voorkomen dat zowel het decodeerresultaat als een ‘no read’ per pakket verwerkt moeten worden, wordt door de MultiScan Master slechts één leesresultaat van de twee leesstations afgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven