Ga naar hoofdinhoud

Man overleden door ongeluk met heftruck


Door een bedrijfsongeval met een heftruck is een 56-jarige man om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde bij transportbedrijf Zijderlaan in het Zuid-Hollandse dorp Stolwijk.

Er werd een traumahelikopter ingezet, maar medische hulp mocht helaas niet meer baten. De arbeidsinspectie doet onderzoek. Vermoedelijk was het slachtoffer een heftruck aan het besturen en is er een object op hem terechtgekomen.Waarschijnlijk is dit een vat geweest. Wat er precies is gebeurd, moet nader onderzoek uitwijzen.

CIJFERS | 1700 ongelukken per jaar, 150 ernstig
Volgens de Code Gezondheid Veiligheid magazijn (CGVM) werken er in de ruim 100.000 bedrijven met magazijnruimte in totaal zo’n 600.000 mensen. Het gaat dan zowel om bestuurders van hef- en reachtrucks als om bijvoorbeeld orderverzamelaars en inpakkers. Afgaand op de meest recente cijfers van de de arbeidsinspectie zijn er jaarlijks ongeveer 1700 heftruck-ongelukken te betreuren, waarvan zo’n 150 als ernstig worden geclassificeerd. Het RIVM meldt dat van die 150 ongevallen elk jaar gemiddeld vijf mensen overlijden na een ongeluk met de heftruck. Zo’n 38 personen houden er volgens het Rijksinstituut blijvend letsel aan over. In 2016 waren er zeven dodelijke ongevallen te betreuren. Onder hen waren logistiek medewerkers die aangereden werden door een heftruck of zelf een transportmiddel bestuurden en eraf vielen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven