Ga naar hoofdinhoud

Offringa introduceert Mitsubishi krachtpatser


Importeur Offringa introduceert een nieuwe serie krachtige 10 tot 16 ton diesel heftrucks van Mitsubishi Forklift Trucks: de TREXiA EX.

De serie is gebouwd voor het presteren in veeleisende omstandigheden, het hanteren van zware lasten en om deadlines het hoofd te kunnen bieden. De vijf machines zijn gebouwd rondom een volledig vrij opgehangen aandrijflijn. Het hart van de heftruck wordt gevormd door een 4.4 liter Perkins motor, die dankzij moderne software en een intelligente controller 129kW levert en daarmee veel grotere motoren overtreft. Het grote koppel is reeds bij een laag toerental beschikbaar. De efficiënte turbomotoren met luchtkoeling geven de TREXiA een hoge reactiesnelheid en vermogen. Toch verbruiken deze motoren volgens de importeur maar liefst 13% minder brandstof dan de vorige generatie.

Milieu en onderhoud
De TREXiA EX serie voldoet ruimschoots aan de strenge Stage IIIB eisen ten aanzien van uitstoot en vergt weinig onderhoud. Voor nog schonere uitlaatgassen werd de TREXiA uitgerust met een regenererend dieselroetfiltersysteem, waarmee tijdens gebruik de ongewenste deeltjes worden verbrand, zonder aan vermogen te hoeven inboeten. Alle modellen verschaffen eenvoudig toegang tot de vitale componenten. Reguliere checks en vloeistof bijvullen kost weinig tijd, mede dankzij de ‘Rapid Access’ ontwerpfilosofie. De stoel is eenvoudig achterover te klappen, waardoor het motorcompartiment snel toegankelijk is. Het intelligente motormanagement (Mitsubishi Vehicle Control Module) zorgt ervoor dat eventuele problemen voorkomen kunnen worden. Zo kan men bijvoorbeeld zien of de heftruck ‘misbruikt’ wordt.

Prestaties en bediening
De TREXiA EX is ontworpen rondom de chauffeur. Het zicht voor- en achterwaarts is geoptimaliseerd, Naar voren onder andere door het smalle ontwerp van de mastprofielen, de slanke hefcilinders en de zes lastrollers met zijrollen. De importeur claimt ook een accurate, voorspelbare en moeiteloze bediening door en voor de chauffeur. De dieseltrucks halen een topsnelheid van 32 km/h en zijn zeer wendbaar. De drie modellen met een kortere wielbasis (slechts 2.800 mm) zorgen ervoor dat de TREXiA ook in krappe ruimten grote lasten kan hanteren. Ook het motorgeluid is flink gereduceerd. Onder de motorkap is de volledig vrij opgehangen aandrijflijn uitgerust met een stabiliseersysteem voor een verdere vermindering van trillingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven