Ga naar hoofdinhoud

Nijhuis beveiligt zware heftrucks van Wagenborg


Kraan- en transportbedrijf Wagenborg heeft twee zware Kalmar 15 en 16 ton heftrucks door Nijhuis Engineering in Dronten extra laten beveiligen tegen slangbreuk en overbelasting. Beide trucks zijn vervolgens goedgekeurd door Aboma.

Wagenborg past wisselende contragewichten toe voor haar grote hijskranen. De contra gewichten worden dagelijks af en aangevoerd op de verschillende locaties. De gewichten worden  op de vestigingen Hengelo en Groningen gelost en geladen door  een tweetal zware Kalmar 15 en 16 ton heftrucks.

Beveiliging

Aangezien de gewichten als hangende last worden verplaatst aan een speciaal frame en voor het laden en lossen er zich vaak werfpersoneel in de nabijheid van de last bevindt, wilde Wagenborg de beide heftrucks als hijskraan laten beveiligen. Beide heftrucks werden zowel van diverse slangbreuk-bewakingen  als overlast beveiliging voorzien. Deze heftrucks zijn doorgaans met enkelwerkende hefcilinders uitgevoerd. De ESVB elektronische slangbreuk bewaking van Nijhuis bleek bij uitstek geschikt om hiervoor te worden gebruikt. In combinatie met de speciale heftruck overlastbeveiliging van Nijhuis werden ze  geschikt gemaakt om door Aboma te worden gekeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven