Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe trekkers en platformwagens van Linde


Linde Material Handling (MH) brengt een nieuwe productfamilie van trekkers en platformwagens op de markt. Naast een zes tons trekker biedt de heftruckfabrikant ook een machine aan met acht ton trekkracht, om meer markten aan te spreken. Ook nieuw in het assortiment is de Linde W08 platformwagen, met een capaciteit van 800 kilo en een trekkracht van zeven ton.

De Linde P60 en P80 trekkers zijn geschikt voor productiehallen en externe locaties van industriële bedrijven en vliegvelden. De voertuigen worden ook gebruikt voor de Linde Logistic en Linde Factory Train. Dankzij de trekkracht van zes tot acht ton trekken zij hun ladingen zelfs over heuvels of laadkleppen. Door het hoge bodemvrijheid-niveau zijn de trekkers in staat om obstakels zoals rails, balken of wegverzakkingen te bedwingen. Trillingen, veroorzaakt door een oneffen bodem, worden in dit proces geabsorbeerd door de vrijdragende en geveerde wielophanging op de drie wielen. Om ladingen te vervoeren, zijn de geveerde elementen extra versterkt op de achteras van de platformwagen.

State-of-the-art

Alle Linde machines zijn gebaseerd op state-of-the-art technologie. Ze hebben drie verschillende rij-instellingen, te weten Performance, Efficiency en Economy. Door middel van de ECO-knop op het display kan de bestuurder elk moment wisselen van de Performance- of Efficiency-stand naar de Economy-stand om energie te besparen en de resterende batterij-looptijd uit te breiden. Het effect op de resterende looptijd is zichtbaar op de bijgewerkte display. Batterijcapaciteiten van 240 en 375 Ah bieden volgens Linde optimale aanpassing aan het meest uitgebreide gebruik en inzetduur.

De machines hebben verder allen een automatische hand- en parkeerrem en een geveerde en vrijdragende wielophanging. Verder zijn de voertuigen voorzien van de Linde Curve Assist en zijdelingse batterijwissel. De trekkers en platformwagens worden aangedreven door een onderhoudsvrije 4.5 kW wisselstroommotor, die de machines laat accelereren tot een maximale snelheid van 20 km/h.

Ergonomische verbeteringen

Ook op het gebied van ergonomie zijn de machines verbeterd. De bestuurder kan de stoel van beide zijden van de machine benaderen via de diepe instap met grote, non-slip treden en afgeronde hoeken. Vanuit de stoel kan de chauffeur intuïtieve bedieningselementen vinden die op dezelfde wijze zijn ingesteld als in een auto. Ook is er meer dan voldoende ruimte voor de chauffeur om persoonlijke bezittingen en documenten op te bergen. In het standaard ontwerp worden de machines gestart met contactsleutels. Als alternatief is ook de PIN code versie beschikbaar zonder extra kosten. Dit minimaliseert het risico van ongeoorloofd gebruik, wat kan leiden tot letsel en schade.

Chassis

Het chassis is 150 mm langer dan de vorige machine, maar heeft wel dezelfde draaicirkel. De ontwerpers van Linde hebben het chassis gebruikt om het gedeelte voor de voeten uit te breiden en meer beenruimte voor de bestuurder te creëren. De bestuurderszitplaats en het stuurwiel zijn beide uitgebreid instelbaar. Het nieuwe, interactieve display met twee verschillende menu’s biedt de gebruiker belangrijke informatie, zoals de status van de huidige batterij, het aantal gewerkte draaiuren of de rijsnelheid. Het is bovendien de basis voor belangrijke schakelaars, zoals die voor kruipsnelheid, de ECO-stand of opties als ruitenwissers en lampen.

Het nieuwe chassis is ontworpen voor optimale zichtbaarheid rondom en maximale stabiliteit door een laag zwaartepunt. Het biedt de gebruiker een veilige werkomgeving, als ook vrij zicht op de achterkoppeling. Deze maakt het aankoppelen van aanhangers eenvoudiger. Vier onafhankelijke remsystemen leveren bovendien nog meer veiligheid in alle rijsituaties. Wanneer de bestuurder zijn voet van het pedaal afhaalt, of als hij overgaat in rijden in de tegengestelde richting, dan remt de machine automatisch en produceert regeneratieve energie, die de batterij opneemt en de inzet duur van de batterij verlengd.

Veiligheidsrem

Een andere belangrijke veiligheidsfunctie is de automatische parkeerrem. Deze wordt geactiveerd als de pedalen worden losgelaten. Dit betekent dat de bestuurder de machine op elk moment kan verlaten, Zelfs op een heuvel, omdat de parkeerrem alleen zal loslaten wanneer het gaspedaal nogmaals wordt ingedrukt. Op hellingen voorkomt een geïntegreerde helling-assistent dat de truck achteruitrolt op de helling. Daarbij is elk wiel uitgerust met een zelf-stellende hydraulische trommelrem, waardoor de machine veilig word afgeremd en de lading veilig vervoerd wordt. De optioneel verkrijgbare Linde Curve Assist reduceert de snelheid in bochten. Het vermindert de snelheid afhankelijk van de stuurhoek en draagt daarom bij aan een veilige werkomgeving.

Een verdere innovatie is de batterijwissel aan de zijkant, wat betekent dat een kraansysteem niet nodig is. De batterij is snel en eenvoudig te wisselen. De batterij kan via een zijdeur op de truck worden uitgevoerd door gebruik te maken van rollerbanen of een pallettruck. Zo nodig kan de batterij ook worden vervangen door, zoals voorheen, een kraan te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven