Nieuwe TNO-standaard voor ergonomische verpakkingstafel • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe TNO-standaard voor ergonomische verpakkingstafel


Op basis van een studie van onderzoeksinstituut TNO heeft Storopack samen met Hüdig + Rocholz en Vanderlande Industries een verpakkingsstation ontwikkeld dat deel uitmaakt van de geautomatiseerde intralogistiek. De constructie en ordening van alle elementen is gebaseerd op parameters die volgens de studie tot optimale werkomstandigheden voor het verpakkingsproces moeten leiden.

TNO kreeg de opdracht in de volgende fase van het project het prototype te testen en de bereikte efficiëntie van het proces aan te tonen. Na afloop van de tests wordt het resultaat vermoedelijk deze zomer voorgesteld als het volledig geïntegreerde verpakkingsstation PACK@EASE. In plaats van zich te beperken tot ‘ergonomie uit ervaring’, verwachten de partners daarmee een standaard aan te bieden die op meetbare resultaten berust.

Het verpakkingsstation voldoet volgens de partijen aan alle vereisten om een optimaal prestatieniveau te garanderen. De doos met de verzamelde goederen belandt via een licht hellend vlak op de verpakkingstafel, zodat de medewerker er gemakkelijk bij kan. De verpakkingstafel van Hüdig + Rocholz is in hoogte verstelbaar en is bovendien uitgerust met een ondertafel voor hogere dozen en voor het vullen met het beschermend verpakkingsmateriaal. De silo voor de sensorgestuurde verdeling van de luchtkussens Airplus van Storopack wordt recht daarboven aangebracht. Vanderlande Industries zorgt voor integratie in de geautomatiseerde intralogistiek, toevoertechniek en besturing.
De standaarduitvoering kan desgewenst worden aangepast. Zo kan Hüdig + Rocholz elementen toevoegen voor de elektronische gegevensverwerking of het afladen en biedt Storopack behalve luchtkussens ook een integratie met Paperplus Chevron aan.

De drie partners hebben in de praktijk gelijkaardige ervaringen opgedaan: dankzij een verbeterde ergonomie kan de productiviteit bij het verpakken met 20 procent toenemen. Een station dat rekening houdt met lichaamsbouw en lichaamshoudingen en een doordacht verloop van de noodzakelijke handelingen garandeert, maakt een snellere verwerking mogelijk. Medewerkers maken minder fouten en kunnen de activiteit langer volhouden zonder tekenen van vermoeidheid te tonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven