Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe single use temperatuurmeter


Topa Verpakking heeft een nieuwe temperatuurmeter voor eenmalig gebruik. Tempsen ITAG-SingleUse is speciaal ontwikkeld voor het meten van de temperatuur tijdens het transport van onder andere farmaceutische producten en voedingsmiddelen.

De farmaceutische-, biotechnologische- en voedingsindustrie hebben te maken met strenge (Europese) kwaliteitsnormen. Het is belangrijk dat deze producten tijdens het logistieke proces geen invloed ondervinden van temperatuurschommelingen. Binnen de gehele cold chain, van producent en leverancier tot en met opslag en verkooppunt, moet de temperatuur worden bewaakt. De temperatuurmeter die nu voor het eerst in Nederland te verkrijgen is, is zeer klein en eenvoudig in gebruik in vergelijking met andere dataloggers.

Elke tien minuten
De ITAG wordt geactiveerd door aan de start-strip te trekken. De meter kan vervolgens op het oppervlak van een product of productverpakking geplakt worden, waarna de interne sensor tot 15 dagen accuraat elke tien minuten de temperatuur meet. Er kan worden gekozen voor een meting in Celsius of Fahrenheit en de meter is geschikt voor temperaturen tussen min 30 en plus 70 graden Celsius. Het voordeel van de temperatuurmeter is dat er geen kabels of kaartlezers nodig zijn om gegevens te kunnen downloaden. De meter heeft namelijk een ingebouwde usb-poort, die met behulp van een klein softwareprogramma direct de data overzet op de pc. De informatie wordt in een Excel-bestand geladen voor verdere analyse.

Kleine gebruikers
Binnen het cold chain-segment richt Topa Verpakking zich op transportverpakkingen voor temperatuurgevoelige producten binnen bijvoorbeeld de voedings-, farmaceutische- en biotechnologische industrie. De ITAG is een aanvulling op de bestaande producten en oplossingen die Topa binnen dit segment aanbiedt. “Naast de diverse koelings- en beschermingsartikelen kunnen we klanten nu ook een eenvoudige methodiek bieden om de temperatuur van hun producten tijdens vervoer te controleren”, zegt Marcel Vermeulen van Topa. “Er bestaan natuurlijk al veel soorten dataloggers, maar dit product is zeer compact en gemakkelijk in gebruik en is daardoor ook geschikt voor kleine producenten en leveranciers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven