Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe productielijn bij Stertil


De Stertil Group in Kootstertille heeft een nieuwe productielijn in gebruik genomen. Op 14 september heeft de heer drs. E. Nijpels, commissaris van de Koningin van de provincie Friesland, de nieuwe productielijn officieel geopend.

Modernisering
Stertil ontwikkelt, produceert en verkoopt Dockproducten (voornamelijk laadbruggen en shelters) en Garage Equipment (vooral hefbruggen voor vrachtwagens en bussen). Momenteel is Stertil volop bezig het productieproces te moderniseren. In dit kader is bij de productie van laadbruggen gekozen voor een nieuwe integrale aanpak van productontwerp tot en met productiemechanisatie. Er is een nieuwe generatie laadbruggen ontwikkeld op basis van een modulaire opbouw, waardoor verschillende typen bruggen samen te stellen zijn. De productielijn, die een investering van meer dan 1,2 miljoen vergde, kan een flexibele variatie van laadbruggen produceren en brengt een mogelijke groei van de capaciteit met meer dan veertig procent met zich mee.

Nieuwe productontwikkelingen
Van de in Kootstertille vervaardigde dockproducten blijft 25 procent in Nederland en gaat 75 procent naar het buitenland. Met de nieuwe productielijn kan Stertil flexibeler en sneller reageren op de wensen van de internationale gebruiker.
De meest recente productontwikkeling bij Stertil betreft de (gepatenteerde) ‘ergonomische’ laadbrug. Twee jaar na de introductie maken momenteel meer dan vijftig bedrijven in Nederland gebruik van deze drempelvrije laadbrug. De reacties zijn positief. De nieuwe laadbrug zal binnenkort ook in de USA worden geïntroduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven