Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Linx printer met upgrade-mogelijkheid


Linx Printing Technologies heeft een CIJ (Continuous Ink Jet) printer op de markt gebracht met functies voor snelle en betrouwbare codering over drie regels, die opnieuw kan worden geüpgraded.

De Linx 5900 biedt volgens de leverancier maximale flexibiliteit en een consistent betrouwbare codeerfunctie tegen lage onderhoudskosten. Naar behoefte kan de printer met een aantal functies worden uitgebreid als de productielijn hierom vraagt. Ook de afdruksnelheid kan aan de hogere doorvoer worden aangepast.
De Linx 5900 heeft een geheugen voor 1.000 berichten en heeft een ingebouwde USB voor snellere codewisselingen. Het grote en gebruiksvriendelijke kleuren-interface heeft codeervelden met aanwijzingen, zodat de berichten snel en eenvoudig worden aangemaakt. Het aanmaken en regelen van berichten wordt verder verbeterd met de Linx Insight-software voor externe controle en berichtinvoer met een smartphone of pc, en Linx QuickSwitch voor codewisselingen met een barcodescanner. Verder zorgt het SureFill-systeem voor foutloze bijvulling van de vloeistoffen.
De onderhoudsintervallen van de Linx 5900 zijn maximaal 6.000 uur en tijdens elke onderhoudsbeurt hoeven er minder onderdelen te worden vervangen dan bij andere printers.
Volledige lijnintegratie is mogelijk met de Ethernetconnectiviteit voor de aansturing van verschillende Linx 5900-machines via een pc of door parallelle I/O-connectiviteit toe te voegen om de printer direct op andere apparatuur van de productielijn aan te sluiten.
Net als alle Linx printers biedt de Linx 5900 een hoge mate van betrouwbaarheid en gebruiksgemak. De downtime wordt geminimaliseerd dankzij een solide printkop die niet hoeft te worden afgesteld, de afwezigheid van blootliggende draden en het minimale onderhoud. De printkop maakt ook gebruik van de zelfreinigende FullFlush-technologie van Linx, die telkens voor een gegarandeerde opstart zorgt. De IP55-behuizing, waarop zich geen vuil kan ophopen en die geen deuren heeft die voor bijvullingen geopend hoeven te worden, voorkomt dat er verontreinigingen in de printer terechtkomen. Dit verlaagt de kans op ongewenste stilstand en zorgt voor een schonere werkomgeving, vooral belangrijk voor toepassingen in de voedingsmiddelen-, dranken-, farmaceutische en cosmeticasector.
De Linx 5900 bestaat uit vier modellen: het standaardmodel, de BC- en DC-versies respectievelijk voor flessen en zuivelproducten en de Linx 5900 Solver, die tot 40 procent minder oplosmiddelen verbruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven