Nieuwe Hyster pallettrucks voor veeleisende inzet • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Hyster pallettrucks voor veeleisende inzet


Hyster heeft een nieuwe serie robuuste meelooppallettrucks in het aanbod opgenomen, speciaal voor veeleisende laad- en lostoepassingen. De trucks zijn verkrijgbaar met een capaciteit van 1,6 tot en met 2,2 ton.

De serie is bedoeld voor gebruik binnen de volledige supply chain, zoals multimodaal transport, primaire en secundaire distributie, ondersteuning van de productiesector, groothandels- en detailhandelcentra en thuisbezorgingsdiensten.

De trucks hebben een zwaar uitgevoerd stalen aandrijfframe met een gelaste achterplaat van tien millimeter dik, robuuste vorkbehuizingen, trekstangen en torsiestang, waardoor de structuur meer stabiliteit en een betere weerstand biedt tegen slijtage en torsie. De kap is gemaakt van een duurzaam vervaardigd thermoplastisch elastomeer dat flexibel en stootbestendig is en de onderdelen goed beschermt.

Ondanks de robuuste constructie verbruiken de pallettrucks maar liefst zeven procent minder energie dan het vorige product, zo wijzen verschillende testen uit. Ook zijn ze elf procent productiever bij het lossen van trailers.

Hogere productiviteit

De pallettrucks zijn voorzien van verschillende opties waarmee de productiviteit van de bestuurder in drukke magazijnen kan worden verbeterd. Zo kan een pallet met de Hyster Intelligent Lift met één druk op de knop tot de maximale vorkhoogte worden opgeheven terwijl de truck rijdt.

Een andere optie is de Hyster Intelligent Slow Down, bedoeld om de maximumsnelheid te beperken zodra een bocht een hoek van dertig graden bereikt. De verkorte, in het midden gemonteerde, verstelbare hendel zorgt ervoor dat de bestuurder zich dichterbij de truck bevindt en beter zicht heeft op de lading en de vorkpunten als de vorken in de pallet gaan.

Een kruipsnelheidsknop verlaagt de rijsnelheid van de truck voor meer controle. Deze knop kan worden geselecteerd zonder dat de truck hoeft te worden gestopt. Zwenkwielen aan beide kanten van de aandrijfeenheid zorgen ervoor dat de machine op vijf punten contact heeft met de vloer om de stabiliteit te verbeteren.

Accu zijdelings verwijderen

Voor de 1,8 tot en met 2,2 tons modellen is er de optie om de accu zijdelings te verwijderen. Hierdoor kan de accu snel en gemakkelijk worden vervangen en dat maakt de pallettrucks volgens Hyster bij uitstek geschikt voor intensievere toepassingen. Andere functies zijn markeringen op de vorken die de bestuurder helpen bij het plaatsen van de vorken in een Europallet van 800 mm diep, en een optioneel achteruitrijalarm.

Een optionele liftonderbrekingssensor schakelt het hydraulische circuit uit wanneer de vorken volledig omhoog staan; dit bespaart energie en verlaagt het geluidsniveau. Op drukke locaties waar meerdere bestuurders aan het werk zijn, kan de optionele toetsenpaneelinvoer worden gebruikt, net als de complete oplossingen voor wagenparkbeheer die worden ondersteund door het draadloze Hyster Tracker-toegangssysteem.

De pallettrucks hebben bovendien een aantal functies die de gebruikskosten verlagen. Zo wordt stilstand bij routineonderhoud tot een minimum beperkt door gemakkelijk toegankelijke onderdelen en een display voor diagnosestoringscodes. De trucks zijn voorzien van een CANbus-communicatiesysteem dat wordt gebruikt om de elektronische systemen te beheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven