Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe elektrische trekker Jungheinrich


Jungheinrich introduceert een nieuwe 5-tons elektrische trekker: de EZS 350. De fabrikant noemt vooral veiligheid en gebruiksgemak als belangrijke pluspunten.

De EZS 350 kan combinaties tot 5 ton voortbewegen. Met zijn AC-draaistroommotor bereikt de trekker daarbij een snelheid tot 8 km/uur. Zonder aanhangers is de snelheid begrensd op 12,5 km/uur. Tijdens regeneratief remmen wordt energie teruggewonnen.
De EZS 350 scoort volgens Jungheinrich onder meer met zijn gebruiksgemak. “Het vernieuwde, elektrische jetPilot stuurwiel vervangt een zware dissel en zorgt ervoor dat de bestuurder met speels gemak de trekker kan bedienen.” Eerder dit jaar won Jungheinrich een Red Dot Award met deze ergonomische besturing.

Lichaamsgewicht

Het staplatform van de EZS 350 kan optioneel met 50 mm worden verlengd voor meer bewegingsruimte. Kanban-systemen – waarbij dollies worden aangeheven en min of meer ‘hangen’ in grotere aanhangers – kunnen eventueel op afstand worden bediend met de hef- en daalknoppen op het stuur. Het display geeft vervolgens aan of de dollies inderdaad aangeheven zijn.
Het optionele, extra ergonomische sta-platform kan op het gewicht van de bestuurder worden ingesteld en zorgt dan voor optimaal veercomfort, aldus Jungheinrich. ” Zo worden trillingen tot maar liefst 17 procent verminderd. Ook de rugleuning kan optioneel worden versteld, aan de hand van de lengte van de bestuurder. Verder is een inklapbare zitting leverbaar voor het rijden over langere afstanden.

Kantelen

Om het kantelen van aanhangers te voorkomen, is de trekker standaard uitgerust met een curveControl  veiligheidssysteem. Dat zorgt ervoor dat de rijsnelheid bij het insturen van een bocht automatisch wordt gereduceerd. “Met de individueel aanpasbare rijprogramma’s kunnen rijsnelheid en acceleratie bovendien worden afgestemd op zaken zoals de vloeromstandigheden, de lengte van de combinatie en op de belading en het zwaartepunt van de aanhangers.” Jungheinrich meldt ook dat het zwaartepunt van de trekker zelf verder is geoptimaliseerd.

Gewaarschuwd

De optionele DayLED verlichting aan de voorzijde verhoogt de zichtbaarheid van de EZS 350. “De lampen gaan automatisch branden zodra de trekker in beweging komt. Naar wens kan de DayLED verlichting ook worden aangevuld met Floor Spot. Zo worden omstanders nog nadrukkelijker gewaarschuwd voor de naderende trekker. De automatische, elektrische parkeerrem zorgt ervoor dat de combinatie niet onbedoeld in beweging kan komen.”

Jungheinrich wil niet overmeld laten dat kopers van een EZS 350 met lithium-ion techniek (optie) in aanmerking komen voor fiscaal voordeel middels de MIA- en VAMIL-regeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven