Ga naar hoofdinhoud

Nieuw mobiel weegsysteem LRE communiceert via Bluetooth


LRE Weegtechniek heeft een nieuw mobiel weegsysteem ontwikkeld dat communiceert via Bluetooth. Deze zogenoemde BRUSS Hyperforks zijn eenvoudig en snel te installeren op vorkheftrucks, reactrucks en smallegangentrucks. De weegvorken hebben namelijk geen kabels; alle componenten zijn geïntegreerd in de vorken waardoor de palletweger binnen enkele minuten kan worden geïnstalleerd.

De BRUSS Hyperforks wegen nauwkeurig elke last die met de truck wordt opgenomen. Beide weegvorken communiceren het opgenomen gewicht via Bluetooth naar de uitlezing in de cabine. De uitlezing toont het gewicht van de last op de vorken en toont diverse weegfunctionaliteiten, waaronder bruto/netto wegingen, totaalgewicht per zending, code invoer, datum/tijd registratie en een telfunctie. Vervolgens kan deze informatie via RS232, Bluetooth of Wifi worden verzonden naar een printer, een truckterminal of direct naar een WMS of ERP-systeem.

Het display heeft een heldere achtergrondverlichting zodat het zelfs in het donker goed af te lezen is. De Hyperforks zijn uitgerust met ‘Digital Calibration Technology’. Dit houdt in dat het systeem via de toetsen van de uitlezing nauwkeurig digitaal kan worden afgeregeld (geijkt).

De elektronica- en voedingscomponenten zijn volledig bestand tegen ruw gebruik. Doordat ze compact zijn gebleven zijn de maten van de weegvorken (133 x 58 mm) ongeveer gelijk aan die van standaard heftruckvorken, zodat de gebruiker niet hoeft in te leveren op het handelingsgemak van pallets.

Het draadloze weegsysteem wordt gevoed door robuuste oplaadbare batterijmodules. De gebruiker kan het powermanagement zelf regelen. Het weegsysteem heeft een auto shut off functie die de elektronica automatisch uitschakelt als deze langere tijd niet worden gebruikt. Via het menu kan de gebruiker zelf de tijd instellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven