Ga naar hoofdinhoud

Nieuw logistiek centrum voor Tielbeke Logistiek


Tielbeke Logistiek krijgt, om aan de beoogde groei te kunnen voldoen, een nieuw logistiek centrum in Lemelerveld, turnkey gerealiseerd door Hercuton. De nieuwbouw komt tegen het bestaande bedrijfspand in Lemelerveld aan te staan op het perceel dat Tielbeke momenteel gebruikt als parkeerterrein voor haar vrachtwagens.

Het nieuwe cross dock heeft een oppervlakte van ca. 4.500 m2 en 3.000 m2 laadkuil. Er zijn 52 docks en 2 busdocks voorzien.

3 fases

Het gehele (bouw)traject wordt opgesplitst in 3 fases. In fase 1 verplaatst Tielbeke haar wasstraat, tankstation en parkeerplaatsen naar een onlangs aangekocht perceel van bijna 12.000 m2 in Lemelerveld.

Fase 2 en 3 hebben betrekking op de daadwerkelijke nieuwbouw. In fase 2 start Hercuton met de bouw van het eerste deel van het logistiek centrum, zodat Tielbeke zo snel mogelijk haar activiteiten kan verplaatsen naar haar nieuwbouw. In fase 3 wordt de bestaande bedrijfshal deels verwijderd en aangesloten op de nieuwbouw. Het resterende deel van de bestaande hal wordt voorzien van een nieuwe façade van beton.

Herkenbare huisstijl

De huisstijl van Tielbeke Logistiek is duidelijk herkenbaar in het pand. Alle dockdeuren zijn voorzien van de kenmerkende kleur rood. De nieuwbouw wordt conceptmatig gerealiseerd in prefab beton. Enerzijds vanwege de natuurlijke eigenschappen van beton: een duurzaam, degelijk en brandvertragend constructiemateriaal met een hoog accumulerend vermogen. Anderzijds vanwege de bouwsnelheid. Door haar integrale en conceptmatige aanpak – er wordt met vaste betonnen modules gewerkt – is Hercuton in staat dit complex in korte tijd te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven