Ga naar hoofdinhoud

Nieuw formaat luchtkussens van Storopack


Storopack heeft zijn assortiment schuimkussens uitgebreid met een nieuw formaat. Het gaat om de Foamplus Tubes, smalle, langwerpige kussens gevuld met het lichte kunststofschuim polyurethaan. Dit nieuwe formaat voegt aan het machinesysteem Foamplus Bagpacker een veelzijdige toepassing voor productbescherming toe.

Het aantal kussens per strook kan vrij worden bepaald, evenals de grootte van de kussens en de vulhoeveelheid. Worden stukken folie helemaal zonder vulling geïntegreerd, dan worden in de verpakking slechts schuimkussens gebruikt als dat nodig is. De schuimkussens van Foamplus Tubes zijn stootvast en uiterst schokbestendig.

Om een pakket volledig te beschermen kunnen bijvoorbeeld twee stroken worden gecombineerd: ze worden dwars op elkaar in de lege doos gelegd, waarbij alleen de bovenste strook schuimkussens op de bodem heeft. Als het product in de doos ligt, wordt de langste strook omgevouwen, zodat de veiligheid tijdens het transport aan alle kanten is gegarandeerd.

Foamplus Tubes wordt onder meer gebruikt bij de reverse logistics van waardevolle producten zoals laptops. Omdat het gebruik voor de inpakker uiterst eenvoudig is, worden mogelijke gebruiksfouten tot een minimum beperkt en neemt het aantal klachten af. Omdat het materiaal herbruikbaar is, is Foamplus een praktisch alternatief voor de oorspronkelijke verpakking die bij de retourzending niet meer voorhanden is.

Worden de schuimkussens op voorhand geproduceerd, dan beschikken de inpakkers over een voorraad waarvan ze indien nodig gebruik kunnen maken. Worden de Foamplus Tubes op vraag geproduceerd, dan kan bij het verpakken gebruik worden gemaakt van het gegeven dat het product nog een tijdje uitzet voordat het uithardt. Bovendien past het zich aan de vorm van het te verpakken product aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven