Ga naar hoofdinhoud

Nedap introduceert RFID-cloudoplossing voor retailers


Nedap, gespecialiseerd in artikelbeveiligings- en voorraadbeheertechnologie voor retailers, introduceert een RFID-cloudoplossing voor retailers. Volgens Nedap stelt !D Cloud retailers in staat om een voorraadnauwkeurigheid te realiseren van meer dan 98 procent.

Volgens Nedap is !D Cloud de eerste oplossing in de markt waarmee retailers de productbeschikbaarheid in hun schappen aanzienlijk kunnen verbeteren zonder dat hiervoor grote investeringen in, of wijzigingen aan hun bestaande IT-infrastructuur nodig zijn. Het enige wat retailers hoeven te doen is periodieke cyclustellingen uit te voeren met RDID-handlezers. Alle verzamelde RDID-lezingen worden via WiFi verzonden naar de privé-cloud van de retailer. Deze gegevens worden vervolgens door !D Cloud vertaald naar voorraadinformatie, waarna er een lijst wordt gegenereerd waarin de verschillen worden gemarkeerd tussen de gegevens uit het ERP-systeem van de retailer en de RFID-cyclustelling. De toepassing geeft ook een overzicht van alle items die beschikbaar zijn in het magazijn, maar niet in de schappen.

Voorraadinventarisatie

Doordat retailers een beter beeld hebben van de daadwerkelijke beschikbaarheid in de schappen, kunnen zij voorraadtekorten voorkomen, wat uiteindelijk meer omzet oplevert. Lege schappen kunnen sneller worden aangevuld en de oorzaken van voorraadverschillen, door diefstal of administratieve fouten, kunnen sneller worden vastgesteld en aangepakt. De oplossing van Nedap kan niet alleen worden gebruikt voor een snelle voorraadinventarisatie, maar vormt ook een basis voor een volledige RFID-uitrol om producten te volgen vanaf het moment dat ze in de winkel arriveren totdat ze de winkel verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven