Ga naar hoofdinhoud

Multitank: herbruikbare kunststof container


Multitank is de naam van een nieuwe, herbruikbare kunststof container (HDPE) met een inhoud van 420 liter speciaal ontworpen voor opslag en transport van food (HACCP) en non-food bulk producten.  Hij kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld olijven, pepers, wijn, olie, azijn, sappen, groenten, fruit, zuivelproducten, pulp, vlees, vis. Multitank is, als mix van palletbox en nestbaar vat, de ideale container voor vloeistoffen, voor in de foodindustrie als ook in de chemie en Pharmacia.

Multitank heeft als voordeel ten opzichte van de bestaande verpakkingen dat het de opslag- en transportkosten laag kan houden. Simpel gezegd kan er per beweging meer volume verplaatst worden en meer volume opgeslagen worden per vierkante meter.

In de foodindustrie worden veel producten en vloeistoffen verpakt in kunststof of metalen vaten, palletboxen of kartonnen dozen met plastic liners. Vaak worden deze verpakkingen doorberekend in de productprijs omdat de kosten voor retourtransport te hoog zijn of men de moeite niet neemt om de vaten terug te sturen. Door Multitank in te zetten als duurzame vervanging, kan er drastisch gesneden worden in de kosten.

Multitank haalt deze resultaten door haar robuuste constructie waardoor ze veilig op elkaar tot 1000 kilo dynamisch stapelbaar zijn en een statische belasting van 1500 kg tot drie hoog in de stapel. De grootste winst wordt behaald in het retourvolume. Want in lege toestand kunnen Multitanks genest worden wat een ruimtebesparing van 80 procent oplevert vergeleken met 220 liter plastic vaten of IBC’s.

Multitank is een duurzame oplossing, die de kosten van de verpakking elimineert. Er zijn geen andere verpakkingsmaterialen zoals wikkelfolie, strapbanden of pallets nodig om het product veilig te vervoeren. De verpakkingskosten van de toeleverancier worden zo drastisch verminderd en de ontvanger heeft geen last van het verpakkingsafval, dat opslagruimte en afvoerkosten met zich meebrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven