MotracLinde biedt inzicht in fleetmanagement Ga naar hoofdinhoud

MotracLinde biedt inzicht in fleetmanagement


Met Insight presenteert MotracLinde een compleet en innovatief fleetmanagement systeem voor beter inzicht in het logistieke proces.

Insight geeft een helder en volledig inzicht in schades, kosten, inzet van de intern transportvloot en (tijdelijk) personeel, efficiency én productiviteit. Van automatische urenregistratie, onderhoudsfrequenties per truck en schokregistratie tot inzicht in gereden schades en het bewaken van diploma’s en rijvaardigheidsbewijzen. Daarmee worden uiteindelijk de kosten van het logistieke proces verlaagd, de efficiency verbeterd en de veiligheid verhoogd.

Cloudoplossing

Insight is een door MotracLinde zelf ontwikkelde innovatieve ‘cloudoplossing’, die op afstand met een hef- of magazijntruck communiceert. De gebruiker heeft daardoor op elke plek en op ieder gewenst moment toegang tot het systeem, met een pc, tablet of smartphone. In de truck wordt een black box gemonteerd, die continu alle relevante data registreert en doorgeeft. De unit is bijvoorbeeld voorzien van een schoksensor, die schadelijke impacts registreert. Bij het overschrijden van een vooraf ingestelde grenswaarde gaat de truck – indien gewenst – na een impact over op kruipsnelheid en ontvangt de leidinggevende een sms of WhatsApp bericht. De additionele kaartlezer maakt persoonlijke toegangscontrole tot de truck mogelijk – en daarmee ongeautoriseerd gebruik van het materieel onmogelijk. Alle geregistreerde informatie wordt door de black box, via WiFi, naar de beveiligde cloud-omgeving verzonden. Optioneel kan dit ook via GSM of GPRS, met de bijbehorende Connectivity module.

Realtime

In het fleet management systeem heeft de gebruiker dankzij heldere en intuïtieve dashboards direct toegang tot zijn gegevens. Via de uitgebreide rapportagemogelijkheden kan alle informatie op elk gewenst moment worden opgevraagd. Zo biedt Insight snel, overzichtelijk en realtime inzicht in de key performance indicatoren (KPI) van alle processen; per truck, per afdeling, per vestiging of per regio. Benchmarken op alle essentiële punten behoort eveneens tot de mogelijkheden. Ook tussen de verschillende afdelingen of locaties binnen een organisatie. Voor een eenvoudige verwerking kan de data uiteraard snel en eenvoudig worden geëxporteerd naar bijvoorbeeld Excel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven